Gündem “Sarallar” grubu adliyeye sevk edildi! 27 savcı görevlendirildi

“Sarallar” grubu adliyeye sevk edildi! 27 savcı görevlendirildi

07.07.2022 - 15:09 | Son Güncellenme:

Kamuoyunda, “Sarallar” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda 6 şüpheli tutuklanırken, 25 şüpheli ise adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı. Aralarında Erdal Acar’ın olduğu 79 şüphelinin ise savcılık sorgusu devam ediyor. Başsavcılık 79 şüphelinin ifade işlemleri için 27 savcı görevlendirdi.

“Sarallar” grubu adliyeye sevk edildi 27 savcı görevlendirildi

 İstanbul merkezli 13 ilde Sarallar grubuna yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden ilk grup dün savcılık tarafından sorgulanmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 31 şüpheliden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 25 şüpheli ise adli kontrol tedbirleri ile serbest bırakıldı.

Aralarında örgüt yöneticiliği ile suçlanan Erdal Acar’ın da bulunduğu 79 şüpheli ise bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin ifadeleri için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

27 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Şüphelilerin ifadelerinin bir an önce alınması ve sonuca bağlanması için çoğu Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli 27 savcı şüphelilerin ifadeleri için görevlendirildi. Şüphelilerin savcılık işlemleri devam ediyor.