Gündem Sarallar'a bu sefer de "şikayetten vazgeç" operasyonu

Sarallar'a bu sefer de "şikayetten vazgeç" operasyonu

14.01.2019 - 13:51 | Son Güncellenme:

İstanbul’da geçtiğimiz ay, Türkiye genelinde 26 iş adamı ve minibüs sürücüsünden tehdit, darp ve şantajla haraç topladıkları gerekçesiyle operasyon düzenlenen Sarallar çetesinin alt grubundan 7 kişi, çeteden şikayetçi olan mağdurları şikayetlerini geri çekmesi için tehdit ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sarallara bu sefer de şikayetten vazgeç operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, İstanbul, İzmir ve Ankara'da bazı iş adamlarından tehdit, şantaj ve darpla haraç toplayan elebaşlığını Ümit ve Tufan Saral yaptığı Sarallar Suç Örgütü”nün alt yapılanması olan çeteye 5 Aralık 2018 tarihinde operasyon düzenlemişti. İstanbul ve Kocaeli’de düzenlenen operasyonlarda çete elebaşlarının da aralarında bulunduğu 17 kişi yakalanarak gözaltına alınırken baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda, 7 tabanca, 1 tüfek ve 623 mermi ile çok sayıda senet ve tapu ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

24 FARKLI EYLEMLERİ TESPİT EDİLDİ

Mahkeme tarafından 11 üyesi tutuklanan çetenin, Esenler’de bir minibüs sürücüsünü darp ederek zorla para almasıyla takibe altına alındıkları ve yapılan izleme ve takiplerde çetenin başka minibüs sürücülerinden de tehditle para istediği tespit edilmişti. Tehdit ve darp edilen minibüs sürücülerinin, bağlı bulunduğu derneğe yaşananları anlatıp savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine savcılık talimatıyla derinleştirilen soruşturmada çetenin, polis tarafından 24 farklı eylemi tespit edildi.

Yapılan soruşturmada, çetenin mağdur ettiği 26 iş adamını da belirleyip kendilerine ulaşan organize ekipleri, çek- senet tahsilatı yaptığı ve bir çok yaralama, yağma ile darp olaylarını gerçekleştirdiğini belirlediği çetenin İzmir'de ortak olan bir müteahhit ile beton firması sahibi arasındaki alacak verecek konusuna müdahil olup, beton firması sahibinin alacağı için müteahhidi önce tehdit ettiği ardından da mahkeme kararı ile ortaklarından 1 milyon lira alacağa bulunan V.A. isimli işadamını güpegündüz adresine baskın yaparak kaçırdığı kamera kayıtlarıyla tespit etmişti.

Haberin Devamı

HERKESİ TEHDİT ETTİLER

Ankara’da gerçekleştirdiği olayda ise bir işyeri sahibini dükkanını ücretsiz devretmesi için tehdit ve darp ettiği polis tarafından tespit edilen çetenin, tüyler ürperten ve yine güvenlik kameralarınca kayıt altına alınan darp ve kaçırma olayında, 2016 yılında 500 bin liraya satın aldığı dükkanını L.K. isimli işadamından “Bu mekanı parasız bize devredeceksin” diyerek eşi ve çocuklarıyla tehdit edip ardından zorla ön satış protokolü imzalattığı tespit edilmişti.

Türkiye genelinde başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere değişik şehirlerde 24 ayrı olayda 26 işadamı ve minibüs sürücüsünü tehdit, darp ve yağma yaparak mağdur eden şebekenin yakalanıp mahkemeye sevk edilen 17 üyesinden 11 üyesi geçtiğimiz Aralık ayında tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Çete üzerindeki takip ve izlemeyi devam ettiren İstanbul Organize ekipleri, boş durmayan ve mahkemece denetimli serbestlik yasasıyla serbest kalan 6 çete üyesinin de arasında bulunduğu çete mensuplarının bu sefer mağdur iş adamı ve minibüs şoförlerini şikayetlerini geri çekmeleri konusunda tehdit ettiğini tespit edince, çetenin dışarıda bulunan üyelerine dün gece sabaha karşı operasyon düzenleyip 7'sini yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Polisin çeteye yönelik soruşturması devam ediyor.