Gündem Sarıyer’de güzellik merkezine ruhsat baskını: Parayı ver yoksa paşa paşa alırız

Sarıyer’de güzellik merkezine ruhsat baskını: Parayı ver yoksa paşa paşa alırız

04.12.2023 - 10:26 | Son Güncellenme:

Sarıyer Tarabya’da bir güzellik merkezinin sahibinin ruhsat alması için anlaştığı şahıs, parayı alamayıp işyerini basmak isteyince ortalık karıştı. İşyerindekilerin silahla ateş açması sonucu baskına gelenler apar topar kaçtı. Olaya ilişkin 3 kişi daha gözaltına alınırken, gözaltı sayısı 6'ya yükseldi.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü saat 14.00 sıralarında Sarıyer Tarabya’da meydana gelmişti. İddiaya göre A.Ç. isimli şahıs, annesinin bir süre önce açtığı güzellik merkezine ruhsat almak için başvuru yapmıştı. Ancak başvuru bir türlü sonuçlanmayınca A.Ç., ruhsatı çıkartması için G.K. ile para karşılığında anlaşmıştı.

Haberin Devamı

Bir süre sonra güzellik merkezinin ruhsatı çıkmış ancak G.K., A.Ç.’den anlaştıkları parayı alamamıştı. Bunun üzerine taraflar arasında önce anlaşmazlık ardından da tehdit başlamış, olay günü A.Ç.’yi telefonla arayan G.K., “Parayı ver yoksa, paşa paşa almasını biliriz” deyince ortalık karışmıştı. Hemen sonrasında 2 araçla güzellik merkezine gelen G.K., iş yerine yanındakilerle birlikte silahla baskın yapmış, içeriye girer girmez A.Ç. ve arkadaşı B.A., G.K. ile yanındakilere silahıyla ateş açmıştı.

Neye uğradığını şaşıran G.K. ile yanındakiler apar topar iş yerinden çıkarak kaçmaya başlamıştı. Olayın ardından ihbar üzerine kısa sürede gelen polis ekipleri, kaçan G.K. ile iş yerindeki A.Ç. ve B.A.’yı olayda kullandıkları ruhsatsız tabancalarla birlikte yakalamış, gözaltına alınan şahıslar, alacak-verecek meselesi nedeniyle aralarında kavga çıktığını söylemişti. Emniyette, “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” ve “ateşli silahlar kanunda muhalefet” suçlarından adli işlem yapılan 3 şahıs adliyeye sevk edilmişti.

Haberin Devamı

Sarıyer’de güzellik merkezine ruhsat baskını: Parayı ver yoksa paşa paşa alırız

GÖZALTI SAYISI 6'YA ÇIKTI

Olayın ardından incelemelere devam eden ekipler, olaya karışan S.B., R.K. ve İ.K. isimli şüphelileri de yakaladı. Olaya ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

Sarıyer’de güzellik merkezine ruhsat baskını: Parayı ver yoksa paşa paşa alırız