Gündem Sarıyer'de taksiciyi öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı

Sarıyer'de taksiciyi öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı

18.04.2024 - 14:19 | Son Güncellenme:

İstanbul Sarıyer’de aracına bindiği taksiciyi 5 yerinden bıçakladıktan sonra yol kenarına atarak öldüren yabancı uyruklu zanlının polis ekipleri tarafından yakalanma anı kameraya yansırken ifadesi de ortaya çıktı.

Dün saat 16.30 sıralarında Sarıyer Tarabya Mahallesi Pamuk Sokak’ta meydana gelen olayda, yabancı uyruklu bir şahıs taksici Yaşar Yanıkyürek'in (58) kullandığı 34 TFY 89 plakalı ticari taksiye binmiş, taksici ve yabancı uyruklu şahıs taksi ücreti konusunda tartışma çıkmıştı. Şahıs, Yanıkyürek’i 5 yerinden bıçaklayarak araçtan atıp, araçla birlikte kaçmıştı.

Haberin Devamı

Sarıyerde taksiciyi öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı

TAKSİCİ OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Yanıkyürek olay yerinde hayatını kaybetmiş. Polis ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda şüpheli Y.B. (42) kısa süre içinde olayda kullandığı bıçakla ve taksiyle birlikte yakalanmıştı.

1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

YAKALANDIĞI AN KAMERADA

Sarıyer taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldürerek kaçan saldırganın trafikte yakalanma anının görüntüleri ortaya çıktı. Taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren saldırganın yakalanmasıyla ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklamada, "17 Nisan 2024 günü saat 18.00 sıralarında Sarıyer İlçesi, Tarabya Mahallesi’nde gerçekleşen ve taksi şoförü Yaşar Yanık’ın hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen şüpheli Y.B.G. isimli şahıs, emniyet ekiplerimizce yakalanmıştır. Şüphelinin emniyet işlemleri devam etmektedir" denilmişti.

Haberin Devamı

ZANLININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Poliste verdiği ifadesinde cinayeti itiraf eden şüphelinin, taksiden inmek istediğini söylediğinde şoförün kendisinden 200 dolar ücret istediğini bu nedenle aralarında tartışma çıktığını anlattığı kaydedildi.

Şüphelinin kendisini sorgulayan polislere olayın ardından paniğe kapıldığını kaçmak için taksiciyi aşağı atarak direksiyona geçtiğini söylediği öğrenildi. Yetkililer şüphelinin taksiye nereden bindiğini tam olarak söylemediği, bunun tespit edilmesi için aracın GPS kayıtlarının incelemesinin sürdüğünü belirtti.

Öte yandan taksinin araç içi kamerasının da olayı saniye saniye görüntülediği öğrenildi. Görüntülerde şüpheli Y.B.G.’in direksiyondaki Yaşar Yanıkyürek’i onlarca defa bıçakladığı ardından otomobilden atarak direksiyona geçtiği anların görüldüğü belirtildi.

Yabancı uyruklu şüpheli, savcılığa verdiği ifadenin ardından 'canavarca hisle kasten öldürme' ve 'yağma' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Sarıyerde taksiciyi öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı

AİLESİ SİNİR KİRİZİ GEÇİRDİ

Öte yandan Sarıyer'de öldüdülen taksici Yaşar Yanıkyürek'in cenazesi helallik için Dolapdere’de bulunan evinin önüne getirildi. İki oğlu olduğu öğrenilen Yanıkyürek'in eşi ve çocukları gözyaşı dökerek sinir krizi geçirdi.

Haberin Devamı

Sarıyerde taksiciyi öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı

EMEKLİLİĞİNİ BEKLİYORDU

Yanıkyürek'in kayınbabası Yılmaz Demirci, “Ekmek parası için çalışan bir insandı. Hatası yok, bir şeyi yok. Nasıl öldürüldüğünü bilemiyoruz, bunu araştırsınlar. Kalanlara bir şey olmaz, idare edeceğiz ama nasıl olacak bilmiyoruz. Devamlı taksiyi bırakması gerektiğini söylüyordum. Başka bir iş yapması gerektiğini söylüyordum. O da ne yapsın, ‘Bu yaştan sonra ne iş yapacağım’ diyordu. Oyalanıyordu. Emekli değildi, emekliliğini bekliyordu" dedi. Yanıkyürek'in halası Fatma Yanıkyürek'in “Taksici içinde kötülük olanı nasıl bilsin? Yandık, yandık yandık… Ciğerimiz yanıyor. Çocuklar ekmek bekliyor. Biz taksiyi bırakmasını söylüyorduk, bir yeğenim daha taksici, ona da söylüyoruz" diye konuştu.

Sarıyerde taksiciyi öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı

2016 yılında Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan Süper Lig maçının ardından Vodafone Park yakınında gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan Kartal Yuvası mağazası çalışanı Tunç Uncu'nun annesi Kadriye Uncu, Yanıkyürek'in aile dostu ve komşusu olduğunu belirterek, “Yaşar benim oğlum gibiydi, evlat gibiydi. Bu aile bunları hak etmedi. Nasıl kazanacaklar ekmeklerini? Yaşar altın kalpli bir insandı. Bir anne, bir kardeş gibiydik. Kendimde değilim" dedi.

Haberin Devamı

Sarıyerde taksiciyi öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı

Yanıkyürek'in cenazesi, öğlen namazı vakti Yenişehir Çarşı Cami'de kılınacak namazın ardından Feriköy Mezarlığına defnedilecek.

Sarıyerde taksiciyi öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı

Sarıyer’de aracına bindiği taksiciyi 5 yerinden bıçakladıktan sonra yol kenarına atarak ölümüne neden olan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.