Gündem Savcı bira kutusu için rapor istedi

Savcı bira kutusu için rapor istedi

01.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Serbes’in ölümlü kazaya karışan aracının yanında bulunan alkollü içecek kutusunun kime ait olduğunun tespiti için rapor istendi. İki aracın otoyol gişelerine giriş saati, kamera kayıtları kazaya ilişkin delilleri ortaya koyacak

Savcı bira kutusu  için rapor istedi

Yazar Emrah Serbes’in iki kişinin ölümüne neden olduğu kazayla ilgili soruşturma kapsamında, Serbes’in ölümlü kazaya karışan aracının yanında bulunan alkol kutusu ve diğer materyallerin kime ait olduğunun tespiti için rapor istendi.

Haberin Devamı

İzmir-Aydın Otolunda 22 Eylül’de meydana gelen ölümlü kaza sonrası jandarma ekipleri olay yerinde titiz bir çalışma ortaya koydu. Kaza sonrası aracı kendisinin kullandığını beyan eden Kenan Doğru, tutuklandı. Dosyayı soruşturan Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede, otomobilin, Serbes adına kayıtlı olmasına rağmen aracın Doğru tarafından kullanıldığının söylenmesi, ifadelerinde boşluklar dikkatleri Serbes üzerinde yoğunlaştırdı.

Serbes’in doktora gitmeyi kabul etmemeleri, Doğru’nun savunmaya dair bir çaba içinde olmaması ve doğrudan kabullenmesi kazaya ilişkin şüpheleri artırdı. Olayın “suç üstlenme” şeklinde olabileceğini değerlendiren Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, tahkikatın ve elde edilen delillerin incelenerek soruşturmanın genişletilmesine dair işlemlere başladı.

Haberin Devamı

Hızı tespit edilecek

Savcılık ilk olarak Karayolları 2. Bölge Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, kazaya karışan iki aracın otoyol gişelerine giriş saati, şoförlerinin tespitine yönelik kamera kayıtları, olay yeri ile otoban gişeleri arasındaki yolun kaç kilometre olduğunu sordu. Bu şekilde sürücüleri belirlenecek araçların ortalama hızlarının tespit edilmesi amaçlandı.

Serbes’in verdiği ifade sonrası Sosyal Güvenlik Kurumu’na da (SGK) yazı gönderilerek, Serbes’in kullandığını belirttiği yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçlar ile aldığı psikiyatrik ilaçların listesi istendi. Serbes’in anlatımlarında geçen İstanbul’da tedavi gördüğü Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesinden de tüm tedavi evrakları istenerek kan ile ilgili bir işlem yaptırıp yaptırmadığı soruldu.

İzmir Adli Tıp Kurumu ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen yazıda, Emrah Serbes hakkında gerekli genetik ve moleküler inceleme, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanıcısı olup olmadığı ve aracın yanında bulunan alkol kutusu ile diğer materyallerin kime ait olduğunun tespiti için de rapor istendi.

Kemer izi sol tarafta

Emrah Serbes’in, İzmir Adli Tıp Kurumu’na Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığınca kemer izi taşıyıp taşımadığının tespiti için talimat yazılmak üzereyken avukatıyla birlikte aynı gün geldiği, teslim olarak itirafta bulunduğu da kayıtlara geçirildi. Serbes’in burada ifadesinin alındığı sırada yapılan kontrollerinde sol tarafında gözlem olarak emniyet kemer izi olduğu tutanaklara geçirildi.