Gündem Savcı, Tuncel’e 148 yıl istedi

Savcı, Tuncel’e 148 yıl istedi

28.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada savcı, tetikçi olarak yargılanan Ogün Samast, azmettirici olarak yargılanan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in de aralarında bulunduğu dokuz sanık hakkında görüşünü açıkladı. Savcı, Erhan Tuncel’in 148 yıla, Yasin Hayal’in 9 yıla, Ogün Samast’ın ise 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Savcı, Tuncel’e  148 yıl istedi

Hrant Dink cinayetine ilişkin zamanaşımı dolma ihtimali gerekçesiyle dosyası ayrılan ana dava hükümlüleri Ogün Samast ve Yasin Hayal’in aralarında bulunduğu dokuz sanığın yargılandığı davada savcı esas hakkında görüşünü açıkladı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada son savunmaları sorulan Ogün Samast süre isterken, Yasin Hayal, “Söyleyecek bir şeyim yok” dedi. Yasin Tuncel ise “Benim vicdanım rahat, kamu vicdanında beraat ettim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Savcılık, mütalaasında Yasin Hayal’in 2,5 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Tuncel’in ise toplamda 96 yıldan 148 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcılık, Ogün Samast’ın 10 aydan 3 yıla kadar hapsini isterken, sanıklardan Zeynel Abidin Yavuz ve Tuncay Uzundal’ın 24,5 yıla kadar hapisleri talep edildi. Savcı, sanıklardan Ahmet İskender ve Ersin Yolcu’nun ise “silahlı suç örgütüne üye olmak” suçundan 1 yıl 3 aydan 4,5 yıla kadar hapislerini isterken, Salih Hacısalihoğlu ve Osman Hayal’in beraatini talep etti.