Gündem ‘Savunulacak bir şeyleri yok!’

‘Savunulacak bir şeyleri yok!’

07.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta 46 kişinin şehit olduğu terör saldırısına ilişkin dün başlayan davada savunma yapmayan sanıklara mahkeme başkanı ve şehit yakınları tepki gösterdi...

‘Savunulacak bir şeyleri yok’

İstanbul’da 10 Aralık 2016’da oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde meydana gelen ve 39’u emniyet mensubu, 46 kişinin şehit olduğu, 243 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısına ilişkin 8’i tutuklu 10 sanığın yargılanmasına dün başlandı. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’ tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmada, tutuklu 8 sanık ve avukatları katıldı. Terör saldırısında şehit olanların yakınları ile yaralananlar da duruşmaya müşteki olarak katıldı.

Haberin Devamı

Savunma yapmak istemedi

Kimlik tespitinin ardında mahkeme başkanı sanıklardan sırasıyla savunma yapmalarını istedi. Söz alan bütün tutuklu sanıklar savunma yapmak için henüz hazır olmadıklarını ve özel avukatları huzurunda savunma yapmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Mustafa Çakar, “Hepinize, avukatınız var mı diye sorduk, neden cevap vermediniz. Şimdi burada hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuz. Hepiniz anlaşarak mı geldiniz?” diye tepki gösterdi. Duruşma savcısı da, “Sanıkların örgütsel savunma yaptıkları anlaşılmıştır. Ek süre taleplerin reddini talep ediyoruz” dedi.

Şehit yakınlarından tepki

Patlamada şehit olan Tunç Uncu’nun annesi Kadriye Uncu, sanıklara tepki göstererek, “Benim içim yanıyor. Avukat istiyorlarmış, kan kusasınız inşallah” diye haykırdı. Patlamada şehit düşen İETT şoförü Ahmet Dokuyucu’nun eşi Esma Dokuyucu da sanıklara tepki göstererek, “Eşim öldükten sonra çok zor günler geçirdim. Bunların savunulacak bir şeyleri yok. Asılmalarını istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

263 kişi müşteki

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca hazırlanan 114 sayfalık iddianamede, İddianamede 39’u emniyet mensubu, 7’si sivil toplam 46 kişinin şehit olduğu, 243 vatandaşın da yaralandığı saldırının terör örgütü PKK’nın ‘özel kuvvetler’ örgütü “TAK” tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi. İddianamede yaralanan 263 kişi “müşteki”, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, İETT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü de suçtan zarar gören” sıfatıyla yer aldı.