Gündem Seçil Erzan'dan Ata Demirer'e telefon! Dikkat çeken 15 Ocak tarihi

Seçil Erzan'dan Ata Demirer'e telefon! Dikkat çeken 15 Ocak tarihi

14.12.2023 - 10:24 | Son Güncellenme:

Fon dolandırıcılığının baş aktörü Seçil Erzan'ın 6 aylık telefon dökümleri incelenmeye devam ediyor. O kayıtlara göre konuştuğu kişiler sadece iş insanları ve futbolcular değildi. Dikkat çeken bir isimle iki kez görüştü. O kişi ünlü oyuncu Ata Demirer...

Seçil Erzan'ın telefon kayıtlarında futbolculardan sonra Ata Demirer de çıktı. Erzan'ın kırık telefonu açıldı, incelemeler başladı. Kimlerle mesajlaşıp konuştuğu tek tek deşifre oluyor. Ayrıca 6 aylık HTS kayıtları da...

Haberin Devamı

Seçil Erzan'ın HTS kayıtlarındaki numaraların kimlere ait olduğu ortaya çıktı. Bir numara var ki çok dikkat çekici. İşte o numara Ata Demirer'e ait... İkili ilk konuşmalarını 15 Ocak'ta yapıyor.

ÜNLÜ OYUNCU SEÇİL ERZAN'IN RADARINA MI GİRDİ?

Ünlü oyuncuyu arayan Seçil Erzan'dı. Görüşme sadece 1 saniye sürdü. Bir gün sonra saat 12.59'da bu kez Ata Demirer, Seçil Erzan'ı aradı. İkili tam 131 saniye telefonda konuştu. Ne konuştular, orası şimdilik soru işareti. Ancak ikisinin de Bozcaada'da evi bulunuyor. Oradan mı tanışıyorlar, yoksa Ata Demirer de futbolcular gibi Seçil Erzan'ın radarına mı girmişti?

SEÇİL ERZAN, FULYA TERİM İLE 25 DEFA TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞ

Milyon dolarlık vurgunun baş aktörünün Fatih Terim'in eşi Fulya Terim ile 25 defa telefonda konuştuğu ve en çok görüştüğü kişilerden biri olduğu da ortaya çıktı. Kızları Merve Terim Çetin ile de yazışmaları dosyaya eklendi.

Haberin Devamı

MERVE TERİM ÇETİN BABASININ HESAP BİLGİLERİNİ ERZAN'DAN İSTEDİ

Mesajlarda Merve Terim Çetin 500 bin dolar göndermek için babasının hesap bilgilerini Erzan'dan istiyor. (Kaynak: Kanal D Haber - Haber: Ertan Büyükahısha, Kameraman: Hakan Kahraman)

Seçil Erzandan Ata Demirere telefon Dikkat çeken 15 Ocak tarihi

Seçil Erzandan Ata Demirere telefon Dikkat çeken 15 Ocak tarihi

ARDA TURAN VE EMRE BELÖZOĞLU'NUN SIR ZİYARETİ

ÇİĞDEM YILMAZ - MİLLİYET Normalin üstünde yüksek gelir vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandıran Seçil Erzan’ın doğduğu ve uzun yıllar görev yaptığı Çorlu’ya gittik. Erzan’ın annesi, teyzesi ve dayısıyla konuştuk.

Daha önce 2 kez beyin kanaması geçirdiği için birçok şeyi hatırlamayan Erzan’ın annesi Fatma Erzan’a kızının yurt dışında olduğu söylenmiş. Tutuklu Seçil Erzan’ın annesine bakan kız kardeşi Makbule İnan ve Erzan’ın dayısı Sadettin Pinpiri, Milliyet’e Erzan’ın yalnız bırakıldığını, neden tek günah keçisi olarak seçildiğini söyleyerek, tepki gösterdi. 

TEFECİLERDEN KORKUYORLAR 

Çorlu merkezde ilk olarak Erzan tarafından dolandırıldığı iddia edilen isimlerin kapısını çaldık. Ancak kimin yanına gittiysek, “Dolandırılan biz değildik, şu isimdi ya da bu isimdi...” diye yanıt verdi. Çorlu’da dolandırılan mağdurlardan birinin avukatı ile görüştüğümüzde ise bize şunları söylediler: “Müvekkilim gibi onlarca kişinin dolandırıldığını öğrendik ancak onlar bizim gibi şikâyetçi olmuş değiller. Diğer mağdurların avukatları bana ulaşıp, müvekkillerinin de mağdur olduğunu ama kesinlikle kamuoyunda bilinmesini istemediklerini söylüyor. Tefecilikten suçlanmaktan korkuyorlarmış. O nedenle, şikâyetçi olmaktan kaçıyorlar. ‘Hem paramız gitti hem de tefecilikten ceza almayalım’ endişesi yaşıyorlar.” 

Haberin Devamı

Seçil Erzandan Ata Demirere telefon Dikkat çeken 15 Ocak tarihi

MADDİ DESTEK İDDİASI 

Yine Çorlu’da ismini sık sık duyduğumuz Nuri Köşkdere’ye ulaşmaya çalıştık. Erzan ile olan birlikteliklerini birçok kişinin bildiği, en fazla parayı ise Erzan’a Köşkdere’nin kaptırdığı da iddialar arasındaydı. Bir diğer iddia ise Köşkdere’nin hapisteki Erzan’a para gönderdiğiydi. Tüm bu iddialar için Köşkdere’yi aradık ancak yine konuşmak istemediğini belirtip “Şu an Çorlu’da değilim. Avukatlarım özellikle bir süre sessiz kalmamı söylediler. Bir süre konuşmayı düşünmüyorum, lütfen beni de anlayın” dedi. 

Haberin Devamı

NAZLI CAN İYİ DEĞİLMİŞ 

Çorlu merkezden sonra Erzan’ın ailesinin Kapaklı ilçesine bağlı Yanıkağıl köyüne gittik. Köydeki herkes olaydan haberdar olsa da konuşmaya kimse pek sıcak bakmıyor. Köylülerle konuşmaya çalıştığımızda birbirlerini kaş göz yaparak uyarmaları dikkatimizi çekti. Bazı köylüler ise “Parasını kaptıranlara bir bakın, alın teri ile para kazanan kimsenin parasını kaptırmadığını göreceksiniz” dedi. Dosyada şüpheli olan, para transferlerini yapan Erzan’ın yakın arkadaşı Nazlı Can da son duruşmada tahliye olduktan sonra köye gelmiş. Psikolojisinin bozuk olduğu iddia edilen Nazlı Can’ın evine ilk gittiğimizde kapıyı açan olmadı. Tekrar gittiğimizde bizi karşılayan kişi, Can’ın evde olduğunu ancak iyi olmadığını ve dinlendiğini söyleyip bizi evin bahçesinden uzaklaştırdı. 

Seçil Erzandan Ata Demirere telefon Dikkat çeken 15 Ocak tarihi

DAYI, SİTEM ETTİ 

Köyde bizimle konuşan Erzan’ın dayısı Saddetin Pinpiri (65) ise şunları anlattı: 

“Mademki Fatih Terim’in bu kadar parası var, git bankaya o zaman de ki ‘Benim bu kadar param var.’ Zaten bu kadar paranla banka seni tatmin edecek bir faiz verecektir. Milyon dolarları alıp niye Seçil’e veriyorsunuz? Seçil Erzan sıradan bir banka müdürü, senin ne işin var? Suçlu suçunu çekecektir ve çekmelidir de. Burada ‘Seçil suçsuzdur’ demiyorum. Ama Seçil Erzan’ı karga tulumba alıp götürmüşler, dövmüşler, senet imzalatmışlar. Peki bunlar neden ortaya konulmuyor? Arda Turan ve diğer futbolcuları bu olaya dahil eden Fatih Terim’e neden kimse bir şey sormuyor? Kim ne kadar vermiş, kimden ne almış, kimin cebine ne girmiş. Önce bunlar dökülsün ortaya. Seçil Erzan’ın annesinin evi talan edilmiş, evlerine el konulmuş. Hangi yasa ve hukuka göre bu yapıldı? Biri de çıkıp bunların hesabını sorsun. Herkesin dediği şey ‘Biz paramızı istiyoruz.’ Hadi diyelim bu paraları aldınız, yasal olarak nasıl aklayacaksınız? Burada tek günah keçisi Seçil seçildi, neden tek günah keçisi Seçil? Suçlu kimse suçun cezasını çeksin. Ancak bunu yasalara bıraksınlar, hukuka baskı yapılmadan tarafsız mahkemelerde yargılansınlar. Büyük hırsızı severler, küçük hırsızdan nefret ederler.” 

Haberin Devamı

Seçil Erzandan Ata Demirere telefon Dikkat çeken 15 Ocak tarihi

Makbule İnan, yeğeni Seçil’in cezaevine girmesi sonrası hasta kardeşi Fatma’yı Tekirdağ’da yaşadığı köyüne getirdi.

YURT DIŞINDA BİLİYOR 

Erzan’ın köyünün ardından Tekirdağ’ın başka bir ilçesi ve köyünde oturan teyzesi Makbule İnan’ın evine gittik. Kapıyı Makbule İnan (67) açtı ve içeri geçmemizi söyledi. Odaya girdiğimizde gülümseyen bir kadınla karşılaştık. İnan, bu kişinin Seçil Erzan’ın annesi Fatma Erzan (73) olduğunu ve kızının durumdan haberi olmadığını söyledi. Bunun üzerine Makbule İnan ile farklı bir odaya geçtik. İnan şunları anlattı: “Ablamın 3 farklı bakıcısı vardı, Seçil hapse girince, para da bitince hepsi ablamı bırakıp gitti. Evini de yağmalamışlar, bir şey bırakmamışlar. Ablama bakacak kimse kalmayınca, alıp köye yanıma getirdim. 30 Ağustos’tan bu yana yanımda. Ablam iki defa beyin kanaması geçirdi, birçok şeyi unutuyor ve hafızası gidip geliyor. Ara ara Seçil’i soruyor, biz de yurt dışında olduğunu söylüyoruz, doğruları söyleyecek durumda değiliz, bunu kaldıramaz. Tüm olanları televizyonda izliyoruz. O kadar şey olmuş ama tek suçlu Seçil. Nasıl oluyor anlamadım. Neden tek suçlu Seçil? Yanında olan kimse neden şimdi yanında değil. Devlet de ablamın maaşına el koymuş, hiçbir geliri yok. Gücümün yettiği kadar kendisine en iyi şekilde bakmaya çalışacağım.” 

ANNE ERZAN: EVİMİ ÖZLEDİM

Erzan’ın teyzesi Makbule İnan ile konuştuktan sonra yeniden Erzan’ın annesinin olduğu odaya geçtik. Daha önce 2 kez beyin kanaması geçirdiği için birçok şeyi hatırlamayan Fatma Erzan, kardeşine neden geldiğimizi sordu. Makbule İnan’ın yerine cevabı biz verdik ve tarım haberi için geldiğimizi söyledik. Fatma Erzan, yine kocaman gülümsemesiyle bize bakınca bu kez yanına oturup kendisiyle sohbet ettik. Seçil Erzan’la ilgili tek bir soru sormadık. Köyü sevip sevmediğini sorduğumuzda ise bize şunu söyledi:

“Burası güzel ama benim evim var, köyden daha güzel. Burada sıkılıyorum, evimi özledim.”

TURAN VE BELÖZOĞLU'NIN SIR ZİYARETİ

Köyde birçok kişiden duyduğumuz bir iddia da Seçil Erzan olayının patlak vermesinin ardından köye futbolcu Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun geldiğiydi. Birçok isim bu iddiada bulunsa da kimse detay vermedi. Gelen iki ismin köy muhtarı Yücel Başaran ile görüştüğü de yine iddialar arasındaydı. İddialarla ilgili muhtarlığa gittik. Muhtar yoktu, oğlu ile konuştuk. Kendisine “Arda Turan ve Emre Belözoğlu ne zaman geldi?” diye sorduk. Aldığımız yanıt ise “Ne zaman geldiler bilmiyorum, gelmişler ama ben görmedim” oldu. Daha sonra köy muhtarı Yücel Başaran’ın bulunduğu çiftliğine gittik. Başaran da futbolcu Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun köye gelip gelmedikleri konusunda net bir şey demese de “Görmüşler ama ben görmedim” dedi.

ANNESİNİN ÜZERİNE KREDİ ÇEKMİŞ

Seçil Erzan’ın Bozcaada’da babadan kalan evdeki kendi hissesinin yanı sıra vekaletle annesinin hissesini de ipotek ettirdiği ortaya çıkmıştı. Fatma Erzan’ın 7500 lira maaşının da Erzan’ın annesi adına çektiği kredi nedeniyle yatmadığı öğrenildi.