Gündem Seçil Erzan'dan kafa karıştıran bilgi! Herkes bu şifrenin peşinde

Seçil Erzan'dan kafa karıştıran bilgi! Herkes bu şifrenin peşinde

04.01.2024 - 14:03 | Son Güncellenme:

Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık telefonu incelendi. Çıkan mesajlar gündeme oturdu. Ancak Seçil Erzan’ın incelenmesi için şifresini mahkemeye verdiği ikinci sim kart incelenemedi. Bilirkişi, Erzan’ın verdiği şifrenin doğru olmadığını ve kartı açamadığını söyledi. 

Seçil Erzandan kafa karıştıran bilgi Herkes bu şifrenin peşinde

Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi yüksek fon vaadiyle milyonlarca dolar dolandırdığı ortaya çıka banka müdürü Seçil Erzan’ın incelenen kırık telefonundaki yazışmalar son günlerde herkesin dikkatini çekti. İncelenen bir telefon ve bir sim kartta 74 kişiye ait binlerce mesaj bulundu. Bazı mesajlar silindiği için geri getirilemedi. Ancak Adli Bilişim Uzmanı tarafından hazırlanan 553 sayfalık rapordaki bir detay dikkat çekti.  

Haberin Devamı

Seçil Erzandan kafa karıştıran bilgi Herkes bu şifrenin peşinde

VERDİĞİ ŞİFRE YANLIŞ ÇIKTI

Seçil Erzan İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada kırık telefonunun ve iki adet sim kartının incelenmesini istedi. Erzan avukatı aracılığıyla telefon ve sim kartların şifrelerini de mahkemeye iletti. Ancak Seçil Erzan’ın verdiği bir sim kart şifresi doğru çıkmadı. Bilirkişi hazırladığı raporda, “Seçil Erzan’dan ele geçen sim kart incelenmiş, sim kartta pin kodu olduğu görüşmüş, sanığın belirttiği 4 haneli şifreleri sim kartta denenmiş, sim kartın açılmadığı görülmüş, pin kodu bilinmediğinden ve adli bilişim programı ile pin kodu geçilemediğinden içeriğe ulaşılamamıştır” denildi. 

Seçil Erzandan kafa karıştıran bilgi Herkes bu şifrenin peşinde

Seçil Erzan’ın şifreyi bilerek mi yanlış verdiği ise bilinmiyor. Diğer telefon ve sim karttan çıkan mesajlaşmalar sonrası pin kodu açılamayan sim kart daha da önem kazandı. Mahkemenin şifresi yanlış verilen sim kart ile ilgili ne yapacağı ise ikinci duruşmada belli olacak. 

Haberin Devamı

SEÇİL ERZAN HANGİ İSİMLERİN İNCELENMESİNİ İSTEDİ

Raporda ortaya çıkan bir başka detay ise Seçil Erzan’ın bazı isimlerle yaptığı konuşmaların özellikle incelenmesini istediği oldu.

Bilirkişi hazırladığı raporda dijitallerde önce Seçil Erzan’ın sanık ve müştekilerle yaptığı konuşmaların incelendiğini sonrasında ise Erzan’ın avukatı aracılığıyla gönderdiği isimlerle yaptığı konuşmaların incelendiğini belirtti.