Gündem Şef Arda, bu kez evsizler için pişirdi

Şef Arda, bu kez evsizler için pişirdi

02.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kanal D’de yayınlanan Arda’nın Mutfağı programıyla lezzetli tariflerini seyircileriyle paylaşan Arda Türkmen, bu kez evsizler için yemek pişirdi. Beyoğlu’nda evsizlere ücretsiz yemek dağıtan Hayata Sarıl Lokantası’nın mutfağına giren Türkmen, ‘Çorbada tuzum olsun’ dedi

Şef Arda, bu kez evsizler için pişirdi

Türkiye’nin ilk evsizler lokantası olan Hayata Sarıl Lokantası, 2017’den bu yana evsizlere ücretsiz yemek dağıtıyor. Kurulduğu günden beri 34 bin 874 tabak yemek dağıtan lokanta, sokakta yaşayan ve toplumda yok sayılan kişilere iş imkânı, psikolojik destek ve çeşitli eğitimler de veriyor. Lokantanın mutfağı, geçen günlerde şef Arda Türkmen’i ağırladı.


‘Güzel fikir’

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin “Umut Var” projesi kapsamında Hayata Sarıl Lokantası’na girerek evsizler için yemek yapan Türkmen, “İnsanların hayatına dokunmak muazzam bir his. Fikir çok güzel. Amacına doğru yürüyen bir proje. Böyle net ve yalın projeleri hayata geçirmek çok önemli. Bu proje evsizlere balık vermektense balık tutmayı öğreterek hayata entegre olmalarını sağlıyor. Meslek sahibi olmalarını, geleceğe umutla bakmalarını sağlıyor. Yapabileceğimiz çok iş var. Sadece klavye başından kalkıp birazcık hayatın içine girmek lazım. Bu tip hareketlere iyilik ortaklığı gibi bakıyorum” diyor. Lokantanın amacının sadece evsizlerin karınların doyurmak olmadığını söyleyen Hayata Sarıl Lokantası’nın kurucusu Ayşe Tükrükçü, kendisinin de evsiz kalanlardan biri olduğunu söyledi. “Sokakta yaşayanlara insan olduklarını hatırlatmak lazım” diyen Türkçü, yeni bir projeye daha hayata geçireceklerini söyledi:

Çamaşırhane yolda

“1 liran var mı’ diye sorduklarında ihtiyacı vardır diye veriyoruz. Ama o adamın 1 liraya değil, işe, yaşayacak yere ihtiyacı var. 1 lira iyilik yapmıyor, sokakta yaşamaya mahkûm ediyorsunuz. Burada bazı evsizleri istihdam ediyoruz. 6 ay süreyle çalışıyorlar. Sonra ünlü şeflerin mutfağına gönderiyoruz. Yeni projemiz, evsizler için çamaşırhane ve duş yeri. İş aramaya gittiklerinde temiz olmadıkları için işe alınmadığını biliyoruz. Bu yüzden duş yerleri ve çamaşırhaneyi açacağız.”

Şef Arda, bu kez evsizler için pişirdi