Gündem Sefaköy’de korku ‘provokasyon’!

Sefaköy’de korku ‘provokasyon’!

17.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kemalpaşa Mahallesi’nde yaşanan taşlı sopalı kavganın ardından gergin bekleyiş devam ediyor. Çevik Kuvvet’in önlem aldığı mahallede her iki taraf da olayların büyümesinden ve olası provokasyondan endişe duyuyor.

Sefaköy’de korku ‘provokasyon’

Sefaköy’e bağlı Kemalpaşa Mahallesi Erkin Sokak’ta önceki gece yaşanan taşlı, sopalı, bıçaklı kavganın detayları gün yüzüne çıkmaya başlarken, mahalledeki gergin bekleyiş sürüyor. Her iki taraf, yaşanan olayların büyümesinden ve olası provokasyondan endişe duyduklarını dile getirdiler.
Sefaköy Kemalpaşa Mahallesi’ndeki çatışmanın fitilini ateşleyen ilk olay Pazar günü yaşandı. Uyuşturucu bağımlısı iki genç, İşçilerin Birliği Derneği üyesi bir kadına sözlü ve fiziksel tacizde bulundu. Bunun üzerine duruma müdahale eden dernek üyelerinden bir kişi bıçaklanarak yaralandı. Yaşanan olayı ve uyuşturucu çetelerini protesto etmek isteyen dernek üyeleri ise ertesi akşam (Pazartesi) mahallede bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. 100 kişilik grup, dernek binasına 15 metre mesafedeki Trabzonlu Ali Yılmaz ve kardeşlerine ait Yılmazlar Tekstil’in önüne geldiğinde esnafla gruptakiler arasında sözlü sataşma yaşandı. Ne olduysa bundan sonra oldu. Dernek üyeleri ile mahalleli ve esnaf arasındaki kavgada taşlar sopalar, bıçaklar havada uçuştu.
Süleyman Çelebi devrede
Mahallede olup bitenleri kavganın taraflarıyla konuştuk. Olayların yatışması için iki gündür Erkin Sokak’ta temaslarda bulunan CHP’li Süleyman Çelebi kavgalı tarafları sakinleştirip, barıştırmak için adeta mekik dokuyor. Çelebi, “Bugüne kadar dernek üyeleri ile Karadenizli mahalle sakinleri arasında herhangi bir sürtüşme, husumet yaşanmamış. Her iki tarafından kendileri dışındaki bir meseleden aralarında kavga çıkıyor. Endişemiz olayların ideolojik veya etnik kavgaya dönüştürülmesi. Karanlık ellere karşı her iki tarafın dikkatli olması, herkesin sağduyulu hareket etmesi gerekir” dedi.
Dernek binasında konuştuğumuz sosyalist görüşe sahip İşçilerin Birliği Derneği üyeleri ise, uyuşturucu çetelerine karşı halkı bilinçlendirmek için çalıştıklarını, bazı mahalle sakinlerinin yok yere kavgaya alet olduğunu belirttiler. Gruptan İpek Bozkurt, “Mahalleye dışarıdan gelen çeteler insanları provoke edip kavganın büyümesine neden oldu. Bize asıl saldıranlar dışarıdan gelen bazı AKP’li gençler, tekbir getirip kurt işareti yapan bazı kişiler ve cüppe giymiş birkaç kişi. Arkadaşımızı bıçaklayan kişinin AKP gençlik kollarından Karslı Musa’nın yeğeni olduğunu öğrendik. Satırlarla, bıçaklarla üzerimize saldılar. Uyuşturucu baronları gençleri kandırarak olayları provoke etmek, etnik ve ideolojik kavga çıkartmak istiyor. Bizim Karadenizli esnaf arkadaşlarla sorunumuz yok. Aramızda böyle bir sürtüşmenin olmasından üzgünüz. Belki de tahriklere kapılıp farkında olmadan kavganın içine çekildiler.”

Haberin Devamı

‘Dernek taşınsın’

Yılmazlar Tekstil’in sahibi Ali Yılmaz ise “Durduk yere bize laf atıp olay çıkardılar. Bizim ne uyuşturucu çeteleriyle, ne de siyasi derneklerle işimiz olur Kardeşlerimden biri ‘Dükkanın önünden çekip gidin’ dedikten sonra, arbede yaşandı. 3 kardeşim çıkan kavgada yaralandı. Mahalle sakinleri olarak olayların büyümesini istemiyoruz. Aramızda imza toplayacağız. Derneğin buradan taşınmasını istiyoruz. Dernek üyeleri asıl istediklerini elde ettiler. Kavga çıkartıp seslerini duyurdular. Uyuşturucu çeteleri işin bahanesi” dedi.