Gündem Şehidin cenazesine 2 bin kişi katıldı

Şehidin cenazesine 2 bin kişi katıldı

09.08.2010 - 17:43 | Son Güncellenme:

.

Şehidin cenazesine 2 bin kişi katıldı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Zeki İnan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu askeri helikopterle memleketi Ordu'nun 19 Eylül Stadı'na indirildi. Daha sonra ambulansa konulan şehit Uzman Çavuş İnan'ın cenazesi, karayoluyla Karacaömer Köyü'ndeki evinin önünde götürülürken, akraba ve komşularından ‘helallik' alındı. Cenaze daha sonra Eskipazar Köyü Camii'ne getirildi.

Burada yapılan askeri törene, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Ordu Garinzon Komutan Vekili Yarbay Hacı Sarıışık, DSP’li Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, kamu kuruluş temsilcileri, yakınları ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Anne Fadime, baba Hilmi İnan ile eşi Hakime ve çocukları Sedef ve Hilal İnan güçlükle ayakta durabildi. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışılan aile, taziyeleri kabul etti. Törenin ardından ikindide kılınan namazdan sonra cenaze Eskipazar Köyü'ne 18 Mart 2009 tarihinde açılan Ordu Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde toprağa verildi. Uzman Çavuş İnan, bu şehitliğe defnedilen ilk şehit oldu.