Gündem Şehidin evi yeniden yapılacak

Şehidin evi yeniden yapılacak

06.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in (25) sıvası bile olmayan baba evi, herkesin yüreğini dağladı.

Şehidin evi yeniden yapılacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise evin ailenin istediği doğrultuda yeniden yapılacağını açıkladı. Milliyet’e konuşan Yılmaz, “Evin, pencereleri, kapısı ve sıvası yoktu. Biz de şehidimizin ailesine katkı olsun diye istedikleri şekilde bir ev yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oğullarının şehit düştüğü haberini alan Özdemir ailesinin taziyeleri kabul ettiği evin duvarlarının sıvasının bile bulunmaması, iç duvarların ise muşambayla kaplı olması görenleri üzüntüye boğdu. Şehidin annesi Esme (60) ve babası Mehmet Özdemir’in (63) yaşadığı evin yenlenmesi için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz devreye girdi.

Penceresi, kapısı yok

Yılmaz önce Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen evladımız Nuh Özdemir’in baba ocağının fotoğraflarını basın yoluyla gördüm ve gereken talimatları verdim. Şehit evladımız Nuh Özdemir’in ailesinin kaldığı evi yeniden yapacağız. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz, bu açıklamanın ardından da ailenin evine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından Milliyet’e konuşan Yılmaz, “Şehimizin Ordu’da bulunan evi Akkuş ilçemize bağlı. Yoğun kar nedeniyle yollar kapalı olduğundan Akkuş ilçesine ulaşmamız 3-4 saati aldı. Gidip gördüğümüz evin, pencereleri, kapısı ve sıvası yoktu. Biz de şehidimizin ailesine katkı olsun diye buraya istedikleri şekilde bir ev yapacağız. Ailenin acısı henüz çok yeni olduğundan şu an için bekliyoruz. Daha sonra aileyle görüşüp ailenin istediği doğrultuda buraya yeni bir ev yapacağız” dedi.

Şehidin evi yeniden yapılacak


Şehit Özdemir’in baba evi taziye için gelenlerle doldu.