GündemŞehirler arası seyahat yasağı kalktı mı, hangi şehirler için yasak kalktı? Özel araçla şehirler arası seyahat yasağı devam eden iller hangileri?

Şehirler arası seyahat yasağı kalktı mı, hangi şehirler için yasak kalktı? Özel araçla şehirler arası seyahat yasağı devam eden iller hangileri?

07.05.2020 - 09:08 | Son Güncellenme:

Şehirler arası seyahat yasağı sınırlaması devam ediyor. Hafta başında Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının hemen ardından gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararları duyurdu. Bu kararlar arasında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ı kapsayan giriş çıkış yasağından daha az riskli olan iller veya risk unsuru azalan 7 ile giriş çıkış izni verildi. Peki hangi illerin giriş çıkış yasağı kaldırıldı? Özel araçla şehirler arası seyahat yasağı devam eden iller hangileri?

Şehirler arası seyahat yasağı kalktı mı, hangi şehirler için yasak kalktı Özel araçla şehirler arası seyahat yasağı devam eden iller hangileri

Corona virüs tedbirleri kapsamında ilk olarak 3 Nisan tarihinde 30 Büyükeşhir ve Zonguldak'ta uygulanmaya başlanan giriş çıkış yasağı 19 Nisan tarihinde 15 gün süre ile daha uzatılmıştı. Son olarak 3 Mayıs tarihinde sona eren giriş çıkış yasağı için 4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek kabine toplantısı için bir günlük bir uzatma daha yapılmıştı. 4 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şehirler arası seyahat kısıtlaması kapsamında 7 şehire giriş çıkış yasağının kaldırıldığını duyurmuştu. Geri kalan 24 şehir için ise giriş çıkış yasağı sürüyuor. İşte giriş çıkış yasağının sürdüğü 24 şehir ve sona eren 7 şehir isimleri....

Haberin Devamı

"Bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulaması sürecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını sürdüreceklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Halen 31 ilde uygulanan şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırmasını, ilk etapta, bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacak, gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş-çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

24 BÜYÜKŞEHİR'E GİRİŞ ÇIKIŞ KISITLAMASI DEVAM EDİYOR!

Adana - Adana Büyükşehir Belediyesi
Ankara - Ankara Büyükşehir Belediyesi
Balıkesir - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi
Bursa - Bursa Büyükşehir Belediyesi
Denizli - Denizli Büyükşehir Belediyesi
Diyarbakır - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi
Eskişehir - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi
Gaziantep - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
İstanbul - İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İzmir - İzmir Büyükşehir Belediyesi
Kahramanmaraş - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi
Kayseri - Kayseri Büyükşehir Belediyesi
Kocaeli - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Konya - Konya Büyükşehir Belediyesi
Manisa - Manisa Büyükşehir Belediyesi
Mardin - Mardin Büyükşehir Belediyesi
Ordu - Ordu Büyükşehir Belediyesi
Sakarya - Sakarya Büyükşehir Belediyesi
Samsun - Samsun Büyükşehir Belediyesi
Şanlıurfa - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Trabzon - Trabzon Büyükşehir Belediyesi
Van - Van Büyükşehir Belediyesi