Gündem Şehit annelerinin en buruk günü

Şehit annelerinin en buruk günü

09.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dün annelerin en mutlu günüydü. Ancak her anneler gününde olduğu gibi şehit anneleri dün de hüznü doruğunda yaşadı. O anneler, ziyaretlerine gelmesi artık imkansız evlatlarıyla şehitliklerde buluştu ve duygusal anlar yaşandı.

Şehit annelerinin en buruk günü

ROJDA ALTINTAŞ - MERTCAN ÖZTÜRK - İBRAHİM MAŞE İstanbul DHA - Anneler günü dolayısıyla çocuklarının mezarlarını ziyaret eden şehit anneleri, duygusal anlar yaşadı. Şehit oğullarının mezarlarını temizleyerek dua eden anneler, gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Edirnekapı Şehitliği’ne sabahın erken saatlerinden itibaren anneler akın etti. Mezar taşlarını, çocuklarını okşar gibi okşayan anneler, ziyaretlerine gelmesi artık imkansız evlatlarının mezar taşındaki fotoğrafları öperek hasret giderdi.

En mutlu olması gereken bu özel günde acıları tazelenen anneler duygusal anlar yaşadı ve yaşattı. Evlatlarının başında Kuran-ı Kerim okuyan ve dualar eden şehit anneleri, zaman zaman gözyaşlarına da hakim olamadı

‘Her gün geliyorum’

Şanlıurfa’nın Akçakale’de sınır hattında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 9 Ocak’ta şehit olan Piyade Onbaşı Enes Koç’un annesi Emine Koç, oğluyla şehit olmadan 1 gün önce görüntülü konuştuğunu, oğlunu toprağa verdikten sonra ailece her şeyi o gün toprağın altına gömdüklerini söyledi. Acılı anne, “Buraya 4 aydır her gün geliyorum yaklaşık 3 saat mezarının başında duruyorum. Diğer şehitlerle de konuşuyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Bana cevap vermiyor’

Hakkari Şemdinli’de mayın patlaması sonucu 8 Ekim 2011’de 21 yaşında şehit düşen Piyade Er Ercan Doğrukartal’ın annesi Mayizer Doğrukartal ise, “Yıllardır Anneler Günü’nde buraya geliyorum çünkü oğlum gelmiyor. İçim buruk, içim yanık, Anneler gününü yaşayamıyorum. Ercan’sız günlerim geçmiyor. Mermere baka baka dalıyorum. Acısı çok derin. Keşke oğlum gelseydi, elimi öpseydi, hediye getirseydi. Ona baka baka dalıyorum. Ona sesleniyorum ama bana cevap vermiyor... Eskiden gelir hediye alırdı, kutlardı” diye konuştu.

Şehit ailesine ziyaret

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zeytin Dalı Harekat Bölgesi’nde şehit olan Teğmen Talha Bahadır’ın Yalova’daki babaevine giderek, ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Muammer Erol ve Yalova milletvekillerinin eşlik ettiği Soylu’yu şehidin babası Hakkı ve annesi Emine Bahadır karşıladı. Soylu’ya teşekkür eden şehit babası, “Siz dik durunca biz de dik duruyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi. Ziyarette, şehidin kardeşi Din Kültürü Öğretmeni Yasir Bahadır Kuran-ı Kerim okudu.

Ardından Bursa’ya giden Bakan Soylu, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Koruma Dairesi’nde görev yapan Komiser Samet Ateş ile haziran ayında evlenecek olan AK Parti 26. Dönem Bursa Milletvekili olan Bennur Karaburun’un nişan törenine katıldı.

Haberin Devamı

Tarifi imkansız bir sevgi: Anne

ANKARA Milliyet - Siyasilerin Anneler Günü mesajları özetle şöyle:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop “Anne” kelimesinin tarifi imkansız bir sevginin derin ifadesi olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Bir evladı sevmek, merhametle, sonsuz şefkatle sarmak, korumak, gözü gibi sakınmak, kendi canından öte can bilmek, annelerimizin yüreğinin yüceliğini ifade etmekte yeterli olmayacaktır.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: “Saygı ve sevginin en yücesini hak eden, vefanın, cefanın, fedakarlık ve adanmışlığın timsali, cennet parçası analarımızın Anneler Günü’nü can-ı gönülden kutluyor, ahiret yurdundaki annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Selvi Hanım’ın, ailemizin iki yeni üyesinin annesi Mine’nin, kızım Aslı’nın Anneler Günü kutlu olsun. Güzel ülkemizin güzel anneleri, gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Anne demek solmayan sevgi demektir... Bugün Anneler Günü. Aslında bütün günler annelerin olmalıdır. Her anne güzeldir, her anne özeldir, her anne sıcaklığın özüdür, her anne fedakarlığın ve merhametin övüncüdür. Annesiz hayat, hayatsız insan muhal bir hayaldir.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Karşılıksız sevginin, sabır, şefkat, fedakarlık gibi insani değerlerin timsali ve ilk öğretmenimiz olan annelerin bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutluyorum. Anneler; hayata gözlerimizi açtığımız andan itibaren bizler için sıcak bir yuva, yaralarımıza merhem, dertlerimize derman, sığınacağımız güvenli bir limandır.

Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından paylaştığı video klip ile Anneler Günü’nü kutladı. “Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin anneleri başta olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Bütün annelerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu güzel günler dileriz” notuyla paylaşılan videoda, Türk askerlerinin anneleri ile birlikte olan fotoğraflarına ve operasyonlara ait görüntülere yer verildi.