Gündem Şehit askerler son yoluluğunu uğurlandı

Şehit askerler son yoluluğunu uğurlandı

19.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bayburt-Trabzon arasındaki Soğanlı Dağı’nda uçuruma düşen Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları sırasında, derede akıntıya kapılarak şehit olan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timindeki Astsubay Üstçavuş Mustafa Gidergelmez (32) ile Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya (36) için dün Trabzon İl Jandarma Komutanlığında dün tören düzenlendi.

Şehit askerler son  yoluluğunu uğurlandı

Şehit askerler son  yoluluğunu uğurlandı
Törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile asker ve polisler katıldı. Törende, şehit askerlerin görev yaptığı timdeki 9 asker de hazır bulundu. Törenin ardından şehit askerlerin cenazeleri memleketlerine gönderilmek üzere Trabzon Havalimanına götürüldü.

Haberin Devamı

Şehit Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya, memleketi Çorumun Kargı ilçesi Dereköy’de toprağa verildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Kapaklıkaya’nın 12 yıllık asker olduğu ve 2012’den beri Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timinde görev yaptığı belirtildi. Şehit Astsubay Mustafa Gidergelmez, memleketi Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

‘Seninle gurur duyuyoruz’

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi’nin (28) cenazesi Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara’ya gönderildi. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde ise yasa dışı yollarla sınırı geçmek isteyen Suriyelilere müdahale sırasında şehit düşen Onbaşı Ertuğrul Üstün (21) dün memleketi Niğde’de toprağa verildi. Acılı baba Ramazan ve anne Gülsüm Üstün’ün gözyaşlarına boğulduğu törende şehit yakınları da “Seninle gurur duyuyoruz” diyerek ağladı.

Haberin Devamı

Şehit askerler son  yoluluğunu uğurlandı
Şehit askerler son  yoluluğunu uğurlandı