Gündem Şehit babaya veda

Şehit babaya veda

22.08.2012 - 18:35 | Son Güncellenme:

.

Şehit babaya veda

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Dokur'un cenazesi, eşinin memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi.

Diyarbakır'dan askeri uçakla Hatay Havaalanı'na getirilen Dokur'un cenazesi buradan İskenderun ilçesi Dumlupınar Mahallesinde eşi Hülya Dokur'un ailesinin oturduğu evine götürüldü.

Dokor'un cenazesi, yakınlarından helallik alınmasının ardından Kaptan Mehmet Paşa Camisi'ne getirildi.

Cenaze töreninde şehidin eşi Hülya Dokur, akan kanların durmasını ve artık ocakların sönmemesini isterken, babası Fahri Dokur ise ''Vatan sağolsun'' dedi.

Şehidin 6 aylık oğlu Poyraz, eniştesi Ali Ilgın'ın kucağında şehit babasının resmine dokunarak uzun uzun bakması herkesi duygulandırdı.

Şehidin cenazesi, İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun öğle namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından, bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra askeri top aracına konuldu.

Tören sırasında vatandaşlar, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehidin naaşı, eşinin isteği üzerine İskenderun'a bağlı Karaağaç Beledesi'nde bulunan Şehitlikte toprağa verildi.

Törene, Dokur'un ailesi, yakınları, Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Refik Eryılmaz, 39. Mekanize Piyade ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Nejat Atilla Demirhan, sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.

Terör örgütü aleyhinde sloganlar atıldı Aynı kazada şehit olan Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç, Reyhanlı ilçesinde toprağa verildi.

Diyarbakır'dan askeri uçakla Hatay Havaalanı'na getirilen Güç'ün cenazesi, buradan, Reyhanlı'daki baba evine götürüldü.

Yakınlarından helallik alınmasının ardından şehit Güç'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, Çifte Minareli Mehmet Ekmen Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, baba Yusuf Güç'e başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehit Güç'ün 2 ay önce evlendiği eşi Melisa Güç törende ''Doyamadım sana'' diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Jale Güç, tören alanındaki askerlerin yüzünü okşayarak, ''Allah'ım sizi korusun, esirgesin. Siz de benim evladımsınız'' diye ağladı.

Kardeşi Mustafa Güç'ün iki yıl önce elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybettiğini belirten şehidin ablası Fatma, ''Selahattin'im de gitti. Ben buna nasıl dayanacağım'' dedi.

Şehit Uzman Çavuş Güç'ün cenazesi, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'nun öğle namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından Bayır Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, Güç'ün ailesi, yakınları ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Törene katılan Reyhanlılılar, cenazenin şehitliğe götürülüşü sırasında terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Künyesi babasına teslim edildi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aziz Orman, Kaman ilçesine bağlı Yelek beldesinde toprağa verildi.

Nevşehir Tuzköy Havaalanı'ndan alınan şehidin cenazesi Ürgüp Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Yelek beldesindeki baba ocağına getirildi. Burada yapılan duanın ardından cenaze, askerler tarafından Yeşil Yelek Camisi'ne götürüldü. Burada özgeçmişinin okunduğu sırada şehidin eşi Şenay, annesi Dönüş, babası Hacı Orman ve kardeşleri tabuta sarılarak göz yaşı döktü.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi Yelek Mezarlığı'nda toprağa verildi. Askerlerin saygı atışının ardından Vali Çakacak, şehidin tabutuna sarılan bayrağı ve künyesini babası Hacı Orman'a teslim etti.

Cenaze töreni sırasında, vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Cenaze törenine Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, şehidin yakınları, ailesi, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar cenazeye akın etti Şehit olan Jandarma Komando Uzman Onbaşı Atakan Çiller (24), Düziçi ilçesinde toprağa verildi.

Şırnak'tan askeri uçakla Adana Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, karayoluyla Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Burada helallik alınması ve duaların okunmasının ardından şehit Uzman Onbaşı Çiller'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, Düziçi İrfanlı Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene baba Ejder Çiller (60), anne Eşe Çiller (56), kardeşleri, yakınları ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 10. Tanker Üst Komutanı Tuğgeneral Serdar Gülbaş, Osmaniye İl Garnizon Komutanı Albay Ersin Kaya, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmaniye İl Müftü Vekili Halit Avcı'nın, şehitliğin önemini vurgulayan konuşmasının ardından şehit Çiller'in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Çemiçi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

25 günlük bebeği vardı Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan (25), Çorum'da toprağa verildi.

Şehidin cenazesi Merzifon Havaalanı'ndan karayolu ile Çorum'a getirildi. Çorum Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde şehit için cenaze töreni düzenlendi.

Törenin ardından cenaze merkeze bağlı Akdam köyüne getirildi Buradaki cenaze törenine anne Gökşen, baba Arap Doğan ve yakınlarının yanı sıra Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özköse, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Doğan, askeri tören eşliğinde köy mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin eşi Gülbahar Doğan ayakta durmakta zorluk çekerken kadın askerler tarafından teselli edildi, şehidin 25 günlük kızı Nil Karin ise her şeyden habersiz anneannesinin kucağında uyudu.

Şehidin annesi ile babası yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Şehit Doğan'ın askerlik görevinden önce Ankara'da bayan kuaföründe çalıştığı, kısa süre önce Şırnak'a uzman çavuş olarak atandığı öğrenildi.

9 aylık Kemal'den babasına veda Şehit Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan, memleketi Sinanpaşa ilçesinde toprağa verildi.

Diyarbakır'dan askeri uçakla Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı Havaalanı'na getirilen şehit Ceyhan'ın cenazesi, buradan, baba evine götürüldü.

Şehidin annesi ve eşi Hatice Ceylan başta olmak üzere yakınları gözyaşı döktü. Şehidin 9 aylık oğlu Kemal de vedalaşması için tabutun yanına getirildi.

Yakınlarından helallik alınmasının ardından şehit Ceyhan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Sinanpaşa Merkez Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baba Kemal Ceyhan'a başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehit Uzman Çavuş Ceyhan'ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan namazının ardından Sinanpaşa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazının ardından yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Törene, Ceyhan'ın eşi Hatice, babası Kemal ve annesi Nurgül Ceyhan, yakınları ile Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Törene katılan ilçe halkı, cenazenin mezarlığa götürüldüğü sırasında terör örgütü aleyhine slogan attı.

Tören yapılmadı Uludere ilçesi Betonpınar üs bölgesinden Gülyazı köyüne gitmekte olan askerleri taşıyan minibüsün, Gülyazı köyü yakınlarında şarampole devrilmesi sonucu şehit olan 9 askerin cenazelerinin, askeri uçaklarla Diyarbakır Havaalanı'ndan memleketlerine gönderildiği öğrenildi.

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde bu sabah şehitler için yapılacağı belirtilen tören de yapılmadı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde dün, minibüsün devrilmesi sonucu 9 asker ile 1 köy korucusu şehit olmuş 4 asker de yaralanmıştı.

Soruşturma başlatıldı Şırnak'ın Uludere ilçesinde 9 asker ve 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu kazaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.