Gündem Şehit diplomatları anan diziye teşekkür

Şehit diplomatları anan diziye teşekkür

05.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Disney Plus’ın Atatürk dizisini global arenada yayımlnamama kararına yönelik tepkiler sürerken, Dışişleri Bakanlığı, Twitter hesabından, hem platforma hem de bu kararı coşkuyla karşılayan Ermeni diasporasına gönderme niteliği taşıyan bir paylaşımda bulundu.

Şehit diplomatları anan diziye teşekkür

ANKARA Milliyet -  Paylaşımda, Ermeni terörünün ilk kurbanları olan iki diplomatın şehit düşmesini anlatan TRT dizisi için kuruma teşekkür edilerek, şu ifadelere yer verildi: “1973 yılında Los Angeles Başkonsolosumuz Mehmet Baydar ve Yardımcısı Bahadır Demir, Santa Barbara’da bir Ermeni terörist tarafından tuzağa düşürülerek şehit edildi. Bu suikast, yıllarca süren ve diplomatlarımızı hedef alan bir terör dalgasının başlangıcıydı. Diplomatlarımıza yönelik bu suikastı ve sonrasında yaşanan gelişmeleri, Dışişleri Bakanlığı arşivlerinden de yararlanarak titiz bir çalışmayla ortaya çıkaran “1973 Biltmore Oteli Cinayeti” adlı yapım TRT’nin yeni dijital platformu tabii’de yayınlanıyor. Şehadetlerinin 50. yılında iki meslektaşımıza ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.” 

Haberin Devamı

Başta ASALA olmak üzere Ermeni terör örgütlerinin saldırıları sonucu, 1973’ten itibaren 31 Türk diplomat hayatını kaybetti. İlk saldırı 1973’te Los Angeles’ta, Biltmor Otel’de gerçekleşmişti. 

Diaspora, teröristlerin heykelini dikti

Yaklaşık 7 milyonu bulduğu öne sürülen diasporayla fikir uyuşmazlığı yaşayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bir dizi terör operasyonlarına katılan, Van ve Orly katliamı eylemlerini düzenleyen Monte Melkonyan’ın yeni heykelinin Erivan’a dikilmesi konusunda muhalefet etmesiyle hatırlanıyor. ASALA üst düzey üyelerinden ve Hocalı soykırımının faillerinden biri olan Melkonyan, 1993’te Karabağ’da öldürüldükten sonra gerek Ermenistan’da gerekse de Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin ‘milli kahramanı’ ilan edilmişti. Paşinyan’a rağmen Melkonyan’ın heykeli dikilmişti.