Gündem Şehit erin, asker kınası görüntüleri yürek burktu

Şehit erin, asker kınası görüntüleri yürek burktu

12.08.2008 - 14:33 | Son Güncellenme:

.

Şehit erin, asker kınası görüntüleri yürek burktu

ERZİNCAN'ın Kemah İlçesi'nde teröristlerin yola döşedikleri mayını askeri minibüs geçerken uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan 9 askerden Jandarma Er 23 yaşındaki Abdurrahman Bolat'ın askere giderken beldede düzenlenen toplu asker kınasında çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hassa'ya bağlı Ardıçlı Beldesi'nde oturan şehit Abdurrahman Bolat ve aynı dönem askere giden 87/3 tertip arkadaşları için beldede asker kınası düzenlenmişti. 21 Ağustos 2007'de yapılan asker kınasında şehit Bolat, 10 arkadaşıyla birlikte siyah kumaş pantolon ve üzerine beyaz gömlek giyip, asker adayı oldukları belli olsun diye de kollarına kırmızı kurdele takmış. Şehit Bolat da diğer arkadaşları gibi gurur içinde oynarken görüntülenmişti. Bu görüntüler Şehit Bolat'tan geriye kalan son hatıralardan biri oldu.

BELDE KIRMIZI- BEYAZA BÜRÜNDÜ

Öte yandan, Ardıçlı Beldesi'ndeki evlerin balkon ve çatıları Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit evinden ağıtlar yükselirken, belde sakinleri teröre lanet yağdırdı. Bugün akşam saatlerinde getirilmesi beklenen şehidin cenazesi, Hassa Devlet Hastanesi morguna konacak. Cenaze, yarın Ardıçlı Beldesi'ndeki Mevlana Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek.