Gündem Şehit olacağı içine doğmuş

Şehit olacağı içine doğmuş

21.07.2010 - 15:33 | Son Güncellenme:

Şehidin yoksul ailesinin fertleri, gece mağaza açılarak giydirildi

Şehit olacağı içine doğmuş

VAN’ın Gürpınar İlçesi’nde operasyona giderken bulundukları birliğe teröristlerin taciz ateşi açması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er 20 yaşındaki Serdar Yeşilyurt’un şehit olacağının içine doğduğu, 3 ay önce izine geldiğinde, “Ben şehit olacağım” diyerek herkesle helalleştiği anlaşıldı. Evli olan kız kardeşine de, çocukları olduğunda adının verilmesini isteyen şehit Yeşilyurt'un, Adana’nın Kozan İlçesi’nde oturan, yoksulluk çeken ailesinin fertleri, gece belediyenin talimatıyla açılan mağazaya götürülerek tören için tepeden tırnağa giydirildi.

Şehit er için Adana’daki Sabancı Merkez Camii’nde tören yapıldı. Törene Adana Valisi İlhan Atış, Ak Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Vahit Kirişçi, 6’ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bürokratlar, daire müdürleri, şehidin babası 55 yaşındaki Ümmet Yeşilyurt, annesi 52 yaşındaki Zeliha Yeşilyurt, kızkardeşleri 17 yaşındaki Seval Yeşilyurt, 19 yaşındaki Ayten Dursun, zihinsel engelli 24 yaşındaki Selma Yeşilyurt, 27 yaşındaki Saniye Kubat ve ailenin diğer oğlu olan 15 yaşındaki Soner Yeşilyurt ile birlikte yaklaşık bin kişi katıldı.

Tören başlamadan önce şehit babasının yanında durup, ona destek olan Kolordu Komutanı Korgeneral Bek, Vali Atış, milletvekilleri ve diğer bürokratlar aynı anda tören alanına gelince, şehit babasıyla birlikte protokolün arkasında kaldı. Vali Atış, Korgeneral Bek’in yanına giderek, protokole davet etti, komutan da, şehit babasının elinden tutup, birlikte ön sıraya geçti. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi top arabasına konularak bir süre taşındı. 150 çevik kuvvet polisinin güvenlik koridoru arasında top arabasında cenaze taşınırken, gazeteciler dahil kimsenin cenaze yanına geçişine izin verilmedi. Yaklaşık 100 metre taşındıktan sonra cenaze, cenaze arabasına alınıp, toprağa verilmek üzere Kozan’ın Bucak Köyü’ne götürüldü.

İÇİNE DOĞMUŞ 1.5 yıllık evli olan Ayten Dursun, şehit kardeşiyle 3 gün önce telefonla konuştuğunu belirterek, “Bana şehit olacağını düşündüğünü söyledi. Hatta, ‘çocuğun olursa adını Serdar koy’ diye vasiyette bulundu. Bu konuşmadan sonraki akşam uyuduğumda, rüyamda kardeşimin asker kıyafetiyle eve geldiğini ve mutlu olduğunu gördüm. Şehit olacağı bize de ayan oldu” dedi.

Oğluyla törene katılan Saniye Kubat da, kardeşinin 3 ay önce izne geldiğinde de şehit olacağından bahsettiğini belirterek, “Bizi de ziyarete gelmişti. Birlikte yemek yerken, ‘Ben şehit olacağım, içimde bir his var’ demişti. İzninin bitip, dönmek istemiyordu. Giderken biraz da gönülsüz gitmişti. Şehit olacağı kardeşimin içine doğmuştu” diye konuştu.

Şehidin annesi ve babası da, “Vatan sağ olsun” demekle yetindi.

AİLEYE GİYECEK YARDIMI Bir portakal bahçesinde bekçilik yapan, aynı bahçe içindeki briketten yapılmış 2 odalı gecekonduyu andıran evde yaşayan ve yoksulluk çeken şehidin ailesine giyecek yardımı yapıldı. Kozan Belediye Başkanı Ak Partili Kazım Özgan’ın talimat verdiği Zabıta Müdürü Mutlu Dağlı tarafından evlerinden alınan aile üyeleri, saat 24.00 olmasına karşılık, özel olarak açılan bir mağazaya götürülüp, tepeden tırnağa giydirildi.

Haberin Devamı

ŞEHİT ÜSTEĞMEN CEMEVİNDEN UĞURLANDI

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nin Kavşak- Uzundere arasındaki bölgede, askeri birliğe sızma hazırlığı yapan teröristlerce şehit edilen Piyade Üsteğmen Çetin Aylar, Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Çaylı Beldesi’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. 30 yaşında şehit olan Üsteğmenin Aylar'ın cenaze namazı belde cemevinde kılındı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı cenazede, şehidin 4 yaşındaki oğlu Hasan Arda babasının fotoğrafını elinden bırakmadı.

Turhal Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, kortej yürüşüyü ile şehit Piyade Üsteğmen Çetin Aylar’ın baba ocağının bulunduğu Güneş Mahallesi’ne götürüldü. Ev ve işyerlerinin Türk bayraklarıyla donatıldığı ilçede cenazenin geçtiği yol güzergahında vatandaşlar teröre lanet yağdırdı.

Şehidin baba ocağına getirilen cenazesi, yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Tabuta sarılan şehit yakınları güçlükle sakinleştirildi. Şehit Üsteğmen Çetin Aylar’ın cenazesi, daha sonra Çaylı Beldesi’ndeki cemevine getirildi. Şehit babası İbrahim Aylar’ı törene katılan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu sakinleştirmeye çalıştı. Cemevinde kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı askeri bandonun çaldığı cenaze marşı ile tören alanına getirildi.

4 YAŞINDAKİ OĞLU FOTOĞRAFINI BIRAKMADI Şehit eşi Bilge Aylar gururlu duruşuyla gözyaşlarına hakim olurken, eşinin tabuduna son kez dokunarak uğurladı. Şehit Üsteğmenin sağlığında ‘Koç’ diyerek sevdiği 4 yaşındaki oğlu Hasan Arda ise annesinin kucağında törene katıldı. Minik Hasan Arda babasının fotoğrafını elinden hiç düşürmedi. Tören sonrasında babasının tabuduna son kez dokundu.

Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı törende sık sık terör lanetlendi. Çaylı Derneği’nce beldeye, ‘Yan gelip yatmadı aslan gibi şehit oldu. Daha ne kadar Çetinler şehit olacak’ yazılı pankartlar asıldığı görüldü.

Şehidi uğurlama törenine Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, bazı milletvekilleri ile askeri ve sivil erkan katıldı. Tören sonrası cenaze gözyaşları arasında belde mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

ŞEHİT ANNESİ: TÜFEĞİNİ VERİN DAĞA ÇIKAYIM

Haberin Devamı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 6 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mesut Keklikçi, memleketi Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit annesi 55 yaşındaki Gülsen Keklikçi’nin cenaze törenindeki “Bu vatan bölünmeyecek, oğlumun tüfeğini verip gidip ben dağda kalırım” haykırışları yürekleri dağladı.

Şehit için İslahiye'ye bağlı Kozdere Köyü'nde düzenlenen cenaze törenine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Vali Vekili Mehmet Okur, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Asım Güzelbey, 39'uncu Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, AK Parti'li milletvekilleri ile 1950 nüfuslu köye çevreden gelenlerle birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Tören boyu metanetini yitirmemeye çalışan şehit annesi Gülsen Keklikçi, köydeki tören alanında beklenirken daha fazla kendini tutamayıp, ağıtlar yakmaya başladı. Şehit annesi Gülsün Keklikçi'nin “Türkiye seninle gurur duyuyor yavrum. Allahım sana yalvarıyorum. Düşmanlarımızı sevindirme. Yavrumun kanını yerde koyma. Komutanları silahını bana versin. 6 yavrum vardı, 5'i kaldı, onlarla görevini ben tamamlarım. Bu bayrağı kimse indiremeyecek, bu ülkeyi kimse bölemeyecek. Yavrumun silahını bana versinler gider Çukurca’da dağlarda kalırım, yatarım. Komandom, şehidim seni Allah'a emanet ediyorum” haykırışları, törene katılanların yüreklerini dağladı." Yaklaşık 2 kilometre omuzlarda taşınan şehit Uzman Çavuş Keklikçi'nin naaşı, köy mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze taşınırken, annesi de elinde oğlunun fotoğrafı ile zaman zaman tabutun altına girerek"Güle güle yavrum" diye gözyaşları döktü.

Haberin Devamı

TURGUTLU'DA 10 BİN KİŞİ ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNU UĞURLADI

Turaç TOP- Evren KASIRGA/TURGUTLU (Manisa), (DHA)

Haberin Devamı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Hantepe bölgesinde teröristlerce şehit edilen askerlerden Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz, memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Terör örgütüne yoğun tepkinin gösterildiği, gergin geçen cenaze törenine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Tabutun üzerine kapanan anne Hatice Yılmaz, “Samet'im yaktın bizi, yalnız bıraktın”, ağabeyi Sedat Yılmaz ise, “Bırakın beş dakika baş başa kalalım” diyerek ağladı.

Çukurca'daki hain saldırıda şehit düşen altı askerden biri olan Piyade Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Samet Yılmaz'ın cenazesi dün gece geç saatlerde Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi Morguna getirildi. TSK bünyesinde henüz bir yıldır görev yapan şehit Uzman Onbaşı Yılmaz'ın, Türk bayrağına sarılı cenazesi, daha sonra ailesinin yaşadığı Turgutlu İlçesi'ne getirildi.

Şehit Yılmaz'ın cenazesinin, Turgutlar Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildiği sırada gözyaşları sel oldu. Şehit Uzman Onbaşı Yılmaz'ın işçi emeklisi babası Selahattin, annesi Hatice Yılmaz, kardeşleri ve yakınlarının feryatları yürek dağladı. Bu sırada aileye Manisa Valisi Celalettin Güvenç ile AK Parti Manisa Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ziyaret etti. Şehidin cenazesi, evinin önünden son kez geçirildikten sonra askeri törenin yapılacağı Pazar Camisi'ne getirildi.

Cami çevresinde ve avlusunda Türk bayraklarıyla toplanan, tekbir getirip alkış tutan yaklaşık 10 bin kişi, terör örgütüne büyük tepki gösterdi. Kalabalık, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehidim hakkını helal et bize’, ‘Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ sloganları attı. Camiye çıkan yollar trafiğe kapatılırken, İzmir ve Manisa'dan takviye polis ekipleri, herhangi bir olay çıkmaması için ilçeye gelip geniş güvenlik önlemi aldı. Turgutlu'daki bina ve işyerlerinin dışı da Türk bayraklarıyla donatıldı. Bakarara Suresindeki ‘Allah yolunda şehit olanlara ölüler demeyin, aslında onlar diridirler, ancak siz bunu bilemezsiniz’ ayeti yazılı pankart dikkati çekti.

Kalabalıkta, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde vatani görevleri sırasında şehit oların durumuna atıfta bulunan “Bu millet yüzme bilmiyor neden” yazılı bir pankart açıldı. Kalabalık zaman zaman basın mensuplarına da tepki gösterdi.

ŞEHİT HEMŞERİSİNİ UĞURLADI

Camideki cenaze törenine, kendisi de Turgutlulu olan, Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, AK Parti Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Bağımsız Milletvekili Erdoğan Yetenç, Manisa Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sema Öncü, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, namaz öncesi, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol'a alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle tepki gösterdi. Tuğgeneral Şenol, önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

ANNENİN FERYADI

Cenaze namazın kılınmasının ardından şehit Yılmaz'ın ailesi tabuta kapanarak uzun süre ağladı. Anne Hatice Yılmaz, “Samet'im yaktın bizi, yalnız bıraktın”, ağabeyi Sedat Yılmaz ise, “Bırakın beş dakika baş başa kalalım” diyerek ağladı.

MEHMETÇİĞE ALKIŞ

Cenaze namazının kılınmasının ardından askerlerin omuzlarına şehit Yılmaz'ın tabutu bir süre taşındı. Bu sırada uzun cenaze kortejinin önünde yürüyen askerleri halk alkışladı. Tbutun bulunduğu bölümde ise sık sık tekbir getirildi.

Törende şehide gözyaşı sel oldu. Selamlamanın ardından şehit Yılmaz'ın cenazesi, Turgutlu Belediyesi Şehitliği'nde toprağa verildi.

NEVŞEHİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI
Uzman Onbaşı Turgay Yılmaz'ın cenazesine yaklaşık 4 bin kişi katıldı

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen 6 askerden Piyade Komando Uzman Onbaşı 25 yaşındaki Turgay Yılmaz, Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne bağlı Mahmatlar Beldesi'nde düzenlenen yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Yılmaz'ın, saldırıdan önce arkadaşına telefon açarak, “Sıkıntılıyım. Yıllık iznimi alıp, oraya geleceğim” dediği öğrenildi.

Şehit Yılmaz'ın cenazesi dün gece askeri uçakla Nevşehir Tuzköy Havaalanı'na getirildi. Turgay Yılmaz'ın tabutu daha sonra Devlet Hastanesi morguna konuldu. Bugün yakınları tarafından buradan alınan Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, Avanos İlçesi'ne bağlı Mahmatlar Beldesi'ne götürüldü. Mahmatlar'daki cenaze törenine, Nevşehirli şehidin cenaze törenine Vali Osman Aydın, AK Parti milletvekilleri Osman Köybaşı, Erdal Seralan, Mahmut Dede, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Avanos Kaymakamı Aylin Dumar Kırcı, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras ile yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Mahmatibşir Camii'ndeki öğle namazının ardından kılınan cenaze namazını Nevşehir Müftü Vekili Ali Gülden kıldırdı. Şehidin annesi Gülsüm Yılmaz, tören sırasında oğlunun tabutunun üzerindeki fotoğrafına kapandıktan sonra fenalık geçirdi. Namazdan önce dayısının oğlu fırın ustası Esen Yılmaz, “Biz ölmeyiz. Bir oluruz, diriliriz” diye bağırdı. Cenazeye katılanlar ve şehit yakınları genci uzaklaştırdı.

Bu arada, şehidin yakın arkadaşı olan Avanos'ta market işleten Cengiz Baydemir, “Turgay çatışmaya girmeden önceki gece beni aradı. Sıkıntılı ve tedirgin olduğunu söyledi. Ben de ‘Boşver üzülme. Mesleğin, elbette yapacaksın’ dedim. Turgay bana yarın izin dilekçesi vereceğini ve Avanos’ta görüşeceğimizi söyledi. Ama kendi yerine cenazesi geldi” dedi.

Tören boyunca, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Katil PKK işbirlikçi ABD’, ‘Yan gelip yatmadı vatanını satmadı’ sloganları atıldı. Törene Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve CHP Genel Başkanı olmak üzere çok sayıda çelenk gönderildi.

Cenaze namazı sırasında, 2 çocuğundan birini şehit veren çiftçi baba Abdulkadir Yılmaz güçlükle ayakta durabildi. Şehit babasının sağ ayakkabısının yırtık olduğu dikkati çekti.

Şehit Uzman Onbaşı Turgay Yılmaz'ın cenazesi, namazın ardından belde yakınındaki Karacauşağı Köyü mezarlığında toprağa verildi.