Gündem ‘Şehitler ölmez VATAN bölünmez’

‘Şehitler ölmez VATAN bölünmez’

18.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’dan sonra bu kez de Kayseri’de meydana gelen hain saldırı tüm yurtta kınandı. Eylem yapan vatandaşlar sık sık sloganlar eşliğinde teröre lanet yağdırdı

‘Şehitler ölmez VATAN bölünmez’

Kayseri’de gerçekleşen 14 askerin şehit olduğu, 55 kişinin yaralandığı hain terör saldırısının ardından yurt genelinde teröre tepki yürüyüşleri düzenlendi.

İstanbul ve Kayseri’de meydana gelen hain saldırıları kınayan Amasyalılar dün PKK’ya lanet yağdırdı. Kurtboğan köprüsünden başlayan ve İstasyon ve Ziya Paşa Bulvarı üzerinden devan eden yürüyüş, Yavuz Selim Meydanı’nda son buldu. 5 bin kişi ‘Şehitler ölmez’ sloganları attı.

-13 derecede

Haberin Devamı


Kars’ta, eksi 13 derecede Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği tarafından düzenlenen teröre tepki yürüyüşüne de 7’den 70’e yüzlerce vatandaş katıldı. Belediye Başkanı MHP’li Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın, STK’lar, oda başkanlarının da katıldığı yürüyüş Merkez Cami önünde başladı. Dondurucu soğukta yaklaşık 1 saat süren yürüyüşte sloganlar atıldı, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Karabük Alperen Ocakları ve Karabük Ülkü Ocaklarınca, Kayseri’deki terör saldırısı protesto edildi. Yaklaşık 800 kişilik grup, Türk bayraklarıyla “Vatan sana canım feda”, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Hepimiz askeriz PKK’ya yeteriz” şeklinde slogan atarak Karabük Askerlik Şubesi önüne kadar yürüdü.

Haberin Devamı

Balıkesir’de düzenlenen “Teröre Lanet” yürüyüşüyle, terör saldırıları protesto edildi. CHP İl Başkanlığı tarafından organizasyonuyla Balıkesir Tren Garı önünde toplanan vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar eşliğinde yürüdü. İl Başkanı Erder Biçki, burada yaptığı konuşmada, saldırıların ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olduğunu söyledi.

Ordu, Trabzon ve Rize’de, Kayseri’deki terör saldırısına tepki gösterildi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu yayınladığı mesajında saldırıları yapan alçakları, onları destekleyip kol kanat gerenleri ve her kalleş saldırı sonrası terörü haklı göstermeye çalışan hainleri şiddetle lanetlediğini vurguladı.

PKK’ya ağır darbe vurdu

Kayseri’de gerçekleştirilen bombalı saldırının hedefi olan Komando Tugay Komutanlığı askerleri, son dönemde katıldıkları operasyonlarla PKK’ya vurduğu ağır darbelerle dikkat çekiyor. Kıbrıs Barış Harekâtı ve terörle mücadele sonucunda gösterdiği başarılar nedeniyle iki üstün cesaret ve feragat madalyası bulunan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin seçkin birliklerinden Kayseri Komando Tugay Komutanlığı 1965’te kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı’nda hava indirme harekâtı gerçekleştiren birlik, verilen her türlü görevi başarıyla yerine getiriyor. Tugayda görevli komandolar PKK tarafından geçen yıl Güneydoğu’daki bazı il ve ilçe merkezlerinde çukur kazılıp barikat kurularak, gerçekleştirilen operasyonlara da katıldı. l AA

7 şehit törenle uğurlandı

Kayseri’deki terör saldırısında şehit olan 14 askerden 7’si için tören düzenlendi. Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanlığı’nda düzenlenen törende, Şehit Piyade Çavuş Fehmi Barçın, Şehit Piyade Er Yunus Emre Duran, Şehit Piyade Er Serdar Amak, Şehit Sıhhiye Er Hasan İlhan, Şehit İstikam Er Kenan Döngel, Şehit Muhabere Onbaşı Abdulsamet Özen ve Şehit Sıhhiye Er Kamil Tunç’un Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından özgeçmişleri okunan şehitler için dua edildi. Törenin ardından şehit Barçın’ın naaşı Bursa’ya, şehit Duran’ın naaşı Kırşehir’e, şehit Amak’ın naaşı İzmir’e, şehit İlhan’ın naaşı Denizli’ye, şehit Döngel’in naaşı Sinop’a, şehit Özen’in naaşı Kocaeli’ne ve şehit Tunç’un naaşı ise Afyonkarahisar’a gönderildi. Törene şehit ailelerinin yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile AK Parti, CHP ve MHP’nin bölge milletvekilleri katıldı.