Gündem Şehitlere son veda

Şehitlere son veda

24.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan uzman çavuşlar Kubilay Çon ve Furkan Gök, Samsun ve Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Şehitlere son veda

Samsun- Kahramanmaraş DHA - Pençe- Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuşlar Kubilay Çon (24) ile Furkan Gök (23) toprağa verildi. Şehit Çon’un cenazesi önce askeri uçakla Amasya Merzifon Havalimanı’na, buradan da kara yoluyla memleketi Samsun’un Havza ilçesine bağlı Kamlık mahallesine getirildi. Bekâr ve 4 kardeşin en büyüğü olan şehit Çon için tören düzenlendi. Törene şehidin ailesi ve yakınları, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Samsun Valisi Zülkif Dağlı ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Babası Alper, annesi Hafize ve kardeşlerinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktüğü şehidin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Operasyon şehitlerinden Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök ise memleketi Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

İlçedeki babaevine getirilen Gök’ün naaşı alınan helalliğin ardından Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı’na getirildi. Buradaki törene şehidin ailesi, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, 2’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Baba Osman Gök ile çocuklarının güçlükle ayakta durduğu törende konuşan İl Müftüsü Mustafa Tekin, Furkan Gök’ün şehit olarak en kutlu makamlardan birine ulaştığını söyledi. Tekin, “Furkan, hak ile batılı ayıran, ayırmak için mücadele eden anlamına geliyor. İsminin de hakkını verdi, vazifesini en güzel şekilde yerini getirdi. Furkan’ımız, şehadetin de zirvesinde” diye konuştu. Namazın ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehit Gök, gözyaşlarıyla toprağa verildi. 

Haberin Devamı

Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde şehit olan Özel Harekat Polisi Aytaç Altunörs (34) de dün memleketi Malatya’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Törene Altunörs ailesinin yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da katıldı.