Gündem Şehitlere ulaşmak için doğayla mücadele ettiler

Şehitlere ulaşmak için doğayla mücadele ettiler

22.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Pülümür ilçesinden havalandıktan kısa süre sonra düşen ve 1 hakim, 7 polis memuru, 1 astsubay ve 3 mürettebatın şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Şehitlere ulaşmak için doğayla mücadele ettiler

Kaymak, saat 13.10’da Tunceli İl Jandarma Komutanlığı komutasındaki 2 Sikorsky helikopter ile bir Jandarma Özel Harekat (JÖH) timinin son sinyalin alındığı Mahmut Boğazı bölgesinde arama-kurtarma faaliyeti başlattığını belirten Kaymak’ın verdiği bilgiye göre Tunceli AFAD ekibi, olay yerine ulaşmak için 13.5 kilometre yürümek zorunda kaldı.
Hipotermi tehlikesi
Olay bölgesine ulaşan Tunceli AFAD ekipleri, helikopterin düştüğü noktanın karşı yamacına varıp, helikopterle göz teması sağladı. Ancak aşırı tipi ve soğuk havadan kaynaklı hipotermi tehlikesi nedeniyle çalışmalar güçlükle sürdürüldü.
Açıklamaya göre yol açma çalışmaları sonucunda sabaha karşı 03.00’da kazaya en yakın bölgeye ulaşıldı. Sabah 05.30’da olay yerine varıldı. 1 saat 25 dakikalık teknik çalışma ile 12 şehit sıkıştıkları helikopterden çıkarıldı. l AA

Enkaz Ankara’ya gönderildi

Düşen helikopterin enkazının kaldırılıp Ankara’ya gönderildiği bildirildi. Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Helikopter kazasıyla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde enkazının tamamı bölgeden alınarak gerekli incelemenin yapılması için Ankara iline gönderilmiştir” ifadeleri kullanıldı.