Gündem Şehitlerimizi uğurluyoruz...

Şehitlerimizi uğurluyoruz...

11.05.2008 - 15:29 | Son Güncellenme:

Türkiye şehitlerine ağlıyor... Yurdun dört bir yanında bugün 6 şehidimiz için tören yapılıyor

Şehitlerimizi uğurluyoruz...

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Köyü Karakolu'nda düzenlenen terörist saldırıda şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Er Gökhan Uzun memleketi Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde 20 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze namazının kılındığı caminin minareleri ve çevredeki binalara Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
Şemdinli'de önceki gün terör örgütü mensuplarının karakol baskını sonucunda şehit olan Jandarma Er Gökhan Uzun'un cenazesi bu sabah Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Akçaabat İlçesi Kavaklı Rahman Camii'ne getirildi. Burada tekbirler arasında karşılanan cenaze için cami avlusunda yaklaşık 20 bin kişi toplandı. Şehit Er Gökhan Uzun'un tabutunun başında ağıtlar yakan ve sinir krizi geçiren anne Esma Uzun, yakınları tarafından sakinleştirilemeyince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yakınları, tabuta sarılarak gözyaşlarına boğulurken, kalabalık nedeniyle izdiham oldu. Bu arada tören birliğindeki askerler de zaman zaman duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.
Öğle namazı ardından düzenlenen yapılan törenine Trabzon Valisi Nuri Okutan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Milletvekilleri Asım Aykan, Mustafa Cumur ve Kemalettin Göktaş, Jandarma Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Emniyet Müdürü Feridun Boz, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen ile şehidin yakınları katıldı. Şehit Er'in özgeçmişinin okunması ardından konuşma yapan Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Sönmez, “Bu toprakları bağımsız ve bölünmez bir vatan, bu toplumu özgür ve parçalanmaz bir ulus yapmak için göğüslerini siper etmişlerdir. Onun için Türk ulusu kahraman şehitlerin huzurunda bıraktıkları mirasın bekçisi olarak başı dik durmaktadır. Hain örgütün temsilcileri ve destekçileri bilmelidir ki, bundan sonra da bu yolda canımızı vermeye ve kanımızı dökmeye hazırız. Tek bir kişi kalmayıncaya kadar cani örgütü bitirmeye yeminliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut'un kıldırdığı cenaze namazı ardından şehit er Gökhan Uzun'un cenazesi toprağa verilmek üzere Akçaabat Yenimahalle Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü. Cenazenin ambulansa konulması sırasında oluşan aşırı izdiham ve kalabalık nedeniyle baygınlık geçiren Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut'a ambulansta sağlık ekipleri müdahale edildi.
Şehit erin cenazesinin mezarlığa götürülmesi ardından cenazeye katılan yaklaşık 10 bin kişilik topluluk Trabzon- Giresun karayolunu çift taraflı olarak trafiğe kapatarak ilçe merkezine kadar olan yaklaşık 3 kilometrelik güzergahta ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez', ‘Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz' sloganları attı.

Haberin Devamı

‘Hainler seni Anneler Günü hediyesi diye mi gönderdi?’ 

PKK'lı teröristlerin yaptığı baskında şehit olan 6 askerden 21 yaşındaki er Halil İbrahim Atasagun'un cenazesi memleketi Afyonkarahisar'ın Çobanlar İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesi Hanife Atasagun, tabutun başında “Kuzum hainler seni bana Anneler Günü hediyesi diye mi gönderdi?” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Ağabeyinin şehit olduğu gün erkek çocuk dünyaya getiren 20 yaşındaki Ayşe Çelik'e acı haberi güçlükle veren Hasan Çelik, eşini cenaze evine getirdi. Fenalaşan Ayşe Çelik hastaneye götürüldü. Cenaze namazında kadınlar da saf tuttu.
Türk bayrakları ile donatılan Çobanlar İlçesi'ne şehidin cenazesi saat 11.00 sıralarında ambulansla getirildi. Askere gitmeden 8 ay önce kapısının önünde düğünün yapıldığı ve en son 14- 20 Şubat tarihleri arasında iznini geçirdiği babasının evine getirilen Atasagun'un cenazesini yakınları ve ilçe sakinleri karşıladı. Şehidin güçlükle ayakta duran annesi Hanife ile babası Salih Atasagun, oğullarını son kez görmek için ısrar edince ambulansa alınarak oğulları gösterildi. Fenalık geçiren anne babayı yakınları, sağlık görevlileri ve askeri yetkililer sakinleştirmeye çalıştı. Anne Hanife Atasagun, “Biz seni güle oynaya göndermiştik. Böyle mi gelecektin? Asmalar yeşerdi yavrum, neredesin?” diye ağladı.
Şehit er Halil İbrahim Atasagun'un, onun öldüğü gün bir erkek çocuk dünyaya getiren kızkardeşi Ayşe Çelik'e acı haberi dün akşam saatlerinde eşi Hasan Çelik alıştırarak verdi. Bu sabah babaevine getirilen 2 günlük lohusa Ayşe Çelik, daha cenaze gelmeden acıya dayanamayarak fenalaştı. Genç kadın baygın halde hastaneye götürüldü. Halil İbrahim Atasagun'un 12 yaşındaki kızkardeşi Aysel, bir süre önce eşinden boşanan ağabeyinin düğün günü damatlığıyla çekilmiş fotoğrafına sıkı sıkı sarıldı. Baba Salih Atasagun, küçük Aysel'e sarılıp koklayıp öperek teselli bulmaya çalıştı.
Şehidin cenazesi daha sonra 5 bin kişinin saatler önceden gelip dev bir Türk bayrağı açarak teröre lanet yağdırdığı Çobanlar Hükümet Konağı önündeki Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Yakınlarının ve bir kadın subayın destek olduğu şehit annesi Hanife Atasagun, tabutun başında, “Kuzum hainler seni bana Anneler Günü hediyesi diye mi gönderdi? Bir arasaydın, elinde bir karanfille gelsen yeterdi. Ben seni davulu zurnalı gönderdim. Sen nasıl olur da bizi ağlatarak dönersin?” diye ağıt yaktı.
Binlerce kişinin bir ağızdan tekbir getirip ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Meclis'te PKK istemiyoruz’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’, ‘Apo'nun piçleri yıldıramaz bizleri’ sloganları attığı törende, ‘Şehitlerin bu vatana olsun canı feda, senin oğlun nerede sorun başbakana da’ ve ‘Ordu millet elele devlet nerede’ pankartları dikkat çekti.

Haberin Devamı

SEVGİLİ ŞEHİT ANNEMİZ
Cenaze törenine Afyonkarahisarlı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AKP milletvekilleri Ahmet Koca, Sait Açba, Zekeriya Arslan, CHP milletvekili Halil Ünlütepe, MHP milletvekili Abdülkadir Akcan, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ile Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker de katıldı. Eroğlu törende, “Ordumuz teröristlere büyük darbeler indirmeye devam ediyor ve devam edecektir. Şehidim sen rahat uyu” dedi. Eroğlu konuşurken vatandaşlar, ‘Meclis'te PKK istemiyoruz’ sloganı attı.
Türk Silahlı Kuvvetleri adına Yüzbaşı Handan Taşçı ise şehidin annesine seslenerek, “Sevgili şehit annemiz, annelerin en saygıdeğeri bu Anneler Günü'nde yaşadığınız büyük acıyı sizinle paylaşıyoruz. Evladımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şerefli bir ferdi olarak bu vatanın bağrına gömülmüştür. Türk askeri çıkarsız, yalansız vatanı, milleti ve devleti uğruna her zaman şehit olmaya hazırdır ve Mehmetçik kahramandır. Sizin evladınız da bu kahramanlardan birisidir” dedi.

Haberin Devamı

MÜFTÜ KADINLARI DA DAVET ETTİ
Şehidin cenaze namazını kıldıran Afyonkarahisar Müftüsü İlhami Kemaloğul, şehidin annesine sabır dileyerek, tüm şehit anneleri için de dua etti. Kemaloğlu, peygamberlerden sonra en önemli mertebede şehitlerin olduğunu belirterek, “Şehitlerin anneleri de öbür dünada Hz. Fatma'nın komşusu olacak”dedi. Kemaloğlu, daha sonra cenaze namazını kadınların da kılabileceğini hatırlatıp, “Bayanlarımız da saf tutabilir” diye davet etti. Bunun üzerine çok sayıda köylü kadın da saf tuttu. Cenaze askerlerin omuzları üzerinde Çobanlar İlçe Mezarlığı'na götürüldü.

Haberin Devamı

AĞABEYE SON GÖREV
Kortej en önünde şehidin kızkardeşi Aysel ağabeyinin fotoğrafını taşıyarak yürüdü. Annesinin ağıtları arasında toprağa verilen şehidin üzerine toprak atılırken Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker'in yardımıyla küçük kızkardeşi Aysel Atasagun da toprak attı.

Şehit annesi: Serhat'ım kuş olmuş uçuyor 

Şehit olan 6 askerden Antalyalı 20 yaşındaki jandarma er Serhat Genç, son yolculuğuna 10 bin kişinin katıldığı törenle uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu ve teröre lanet yağdırılan cenaze töreninde anne Gönül Genç, “Şehidim, Serhat'ım kuş olmuş uçuyor” diyerek gözyaşı döktü.
Ankara'daki birliğinden geçici görevle Hakkari'ye gönderilen ve Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'na PKK'lı teröristlerin yaptığı baskınla ilk gecesinde şehit olan Antalyalı jandarma er Serhat Genç'in cenazesi, bu sabah Akdeniz Üniversitesi Hastanesi morgundan alındı. Cenaze önce Güvenlik Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada baba Mehmet anne Gönül, kardeşi 16 yaşındaki kardeşi Serhan, askere gitmeden 20 gün önce nişanlandığı Ganimet Çat birlikte binlerce kişi şehit cenazesini karşıladı. Burada yapılan dua ardından cenaze, ambulansa Muratpaşa Camii'ne getirildi.
Cenaze namazına Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Valisi Alaadin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan ve Hüsnü Çöllü, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, askerler, emnniyet müdürleri ve 10 bin Antalyalı katıldı.
Şehit erin nişanlısı 20 yaşındaki Ganimet Çat, “Ayırdılar bizi, nasıl kıydılar sana” diyerek şehit nişanlısının fotoğrafını elinden hiç düşürmedi. Anne Gönül Genç sinir krizleri geçirirken, camide hazır bekleyen 112 görevlileri kendisine müdahale etti. Sürekli ağlayan anneyi yakınları sakinleştirmeye çalışırken, cenaze namazı için kalabalığın saf tutması istendi. Muratpaşa Camii'ne sığmayan 10 bin kişi yol ortasında şehidin cenaze namazını kıldı. Şehit er son yolculuğuna hayatını kaybeden emekli astsubay Ali Varışoğlu ve emekli başkomiser Apdil Tekin ile birlikte uğurlandı. Türk bayrağına sarılı 3 cenaze için namaz kılınırken, 10 bin kişi tekbir getirmeye başladı. “Şehidim hakkını helal et bize” diyen kalabalık, “Ya allah, ya bismillah, allahüekber” diyerek bağırdı.
Namaz ardından şehidin cenazesi omuzlara alınarak cami dışına çıkartıldı. Bu sırada cenazeye katılan binlerce kişi, ‘Mecliste PKK istemiyoruz’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’, “Apo'nun itleri yıldıramaz bizleri’, ‘Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atıp alkışlarla cenazenin cami dışına çıkartılmasını bekledi.
Anne Gönül Genç, oğlunun cenazesini cami çıkışında nişanlısı Ganimet Cat ile birlikte beklerken, “Şehidim, Serhat'ım kuş olmuş uçuyor. Sana nasıl kıydılar sarı oğlum? Canım gidiyor, kınalı kuzum gidiyor” diye ağladı.
Ayakta durmakta güçlük çeken anneye yakınları destek olmaya çalışırken Serhat Genç'in nişanlısı Ganimet Çat elinde nişanlısının fotoğrafıyla, “Ayırdılar bizi, nasıl kıydılar sana” diye ağıt yaktı.
Camiden çıkartılan şehit cenazesi tekbirler arasında Milli Egemenlik Caddesi'nde bir süre omuzlarda taşınıp ardından top arabasına alındı. Burada 300 metre top arabasında götürülen şehidin türk bayrağına sarılı tabutunu anne Gönül, baba Mehmet, kardeşi Serhan ve nişanlısı Ganimet bir an olsun bırakmadı. Trafiğe kapatılan caddede yer bulamayanlar evlerinin balkonundan şehitlerini son yolculuğuna uğurladı. Şehit Serhat Genç'in cenazesi Uncalı Şehitliği'nde toprağa verildi.
Bu arada cenaze için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıkları çelenk gönderdi.

Şehit er Yurdakul Alcan'ı, Tarsus'ta 10 bin kişi uğurladı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit olan 6 askerden 21 yaşındaki Yurdakul Alcan, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
Şehidin 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'nden alınan cenazesi Ulu Cami'ye getirildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende kalabalık hep bir ağızdan, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’, ‘Bize de silah verin biz de gidelim’, ‘Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ sloganları attı. Törene Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, askeri erkan ile binlerce vatandaş katıldı. Şehidin annesi 53 yaşındaki Nazlı Alcan ile baba 55 yaşındaki Duran Alcan güçlükle ayakta durabildi. Anne ve baba Alcan ellerinde Türk bayraklarıyla oturarak oğullarının cenaze törenini izledi. Baba Alcan Türk bayrağını öperken, yaklaşık 1.5 ay önce Şırnak'ta şehit düşen Tarsuslu Piyade Astsubay Başçavuş Faruk Kaya'nın annesi Miyese Kaya da törene katıldı. Miyese Kaya ile Nazlı Alcan yan yana durup birbirlerine destek verdi.

ANNESİ, KOMUTANLARDAN GÖREV İSTEDİ
Oğlunun 1.5 ay önce şehit edildiğini hatırlatan anne Miyese Kaya, törendeki komutanların yanına giderek, “Sizden görev istiyorum. Ben de doğuya gitmek, askerlere gönüllü hizmet etmek istiyorum. Beni de oraya gönderin, silah verin, çatışalım. Ölülerini bile bulsam yeter. Elime geçseler hepsini boğarım. Oğlum şehit edildiğinde kendimde değildim. Şimdi bağırmak, haykırmak istiyorum. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Ben de ölmeyeceğim ayaktayım. 10 Mayıs'ta oğlumun düğünü olacaktı. Düğünümüz olmadı ama ülkemiz ayakta, biz ayaktayız. Sonuna kadar PKK'nın kökünü kazıyacağız” dedi.
Şehit Yurdakul Alcan'ın cenazesi burada düzenlenen cenaze namazının ardından Tarsus Şehitliği'nde toprağa verildi.


‘Ben şehit olacağım ağabey’

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Aktütün Karakolu'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 6 askerden 20 yaşındaki jandarma er Emrah Şudut'un cenazesi, memleketi Gaziantep'te yaklaşık 2 kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehit er Şudut'un vatani görevinin Hakkari'ye çıktığını öğrenmesi üzerine ağabeyine, “Ben şehit olacağım ağabey” dediği öğrenildi. Şehidin davul- zurnayla uğurlandığı sırada çekilen son görüntüleri yürekleri dağladı.
Dün Van'dan askeri uçakla memleketi Gaziantep'e getirilen Emrah Şudut'un cenazesi bu sabah baba evinin bulunduğu 60'ıncı Yıl Mahallesi'ne getirildi. Evinde taziyeleri kabul ederken oğlunun fotoğraflarını öperek avunmaya çalışan anne 46 yaşındaki Aliye Şudut, gözyaşlarına boğuldu. Bir kadın subay, 4 çocuk annesi Şudut'un yanına gelerek teselli etti. Oğlunun fotoğrafını öpen Aliye Şudut'un yanında duran kadın subay gözyaşlarına hakim olamadı.
Şehidin cenazesi buradan Ulu Cami'ye götürüldü ve yaklaşık 2 bin kişi tarafından alkışlarla karşılandı. Cenaze törenine, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Valisi Nevzat Turhan, AKP milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu, CHP Milletvekili Akif Ekici, eski Devlet Bakanı CHP'li Mustafa Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı AKP'li Metin Özkarslı, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Erhan Ekinci, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Arslan, Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, askeri erkan ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

AĞABEYİN SÖZÜ AĞLATTI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da çelenk gönderdiği cenazeye katılanlar sık sık, ‘Hepimiz Mehmet'iz PKK'ya yeteriz’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’" sloganları attı. Anne Aliye Şudut ile ağabey 22 yaşındaki Ali, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Fenalaştığı için kolunda serumla törene gelen ağabey Şudut'un, “Anneler Günü hediyen bu mu olacaktı?” diye bağırması törene katılanları gözyaşlarına boğdu. Cenaze buradaki tören ve namazın ardından, Yeşilkent Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

SON GÖRÜNTÜLERİ
Öte yandan şehit Emrah Şudut'un bir süre önce askere uğurlanırken otogarda çekilen görüntüleri yakınlarının acısını katladı. Şehidin davul-zurna çalarken otobüse bindirilmesi ve yakınlarına gülerek veda ettiği görüntüleri yürek yaktı. Bir süre önce askerden gelen ağabey 22 yaşındaki Ali Şudut, kardeşinin vatani görevinin Hakkari'ye çıktığını öğrenmesi üzerine kendisine, “Ben şehit olacağım ağabey” dediğini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.