Gündem Şehitlerin cenazesi evine getirildi

Şehitlerin cenazesi evine getirildi

21.10.2011 - 13:08 | Son Güncellenme:

Hakkari’deki hain saldırıda şehit olan Piyade Asteğmen Bilal Özcan’ın cenazesi, Beylikdüzü’ndeki evine getirildi.

Şehitlerin cenazesi evine getirildi


Türk bayrağına sarılı cenazesi Kasımpaşa’taki askeri hastaneden alınarak, polis eskortu eşliğinde babası Ali Osman, eşi Fatma Betül Özcan ile diğer yakınlarının içinde bulunduğu cenaze aracı ile Yakuplu Mahallesi 108. Sokak’taki evine getirilen Piyade Asteğmen Özcan’ın cenazesi, kalabalık bir topluluk tarafından tekbirlerle karşılandı.

Evinin önünde helallik alınmasının ve dualar okunmasının ardından Özcan’ın naaşı öğle vakti cenaze namazının kılınacağı Ataköy 5. Kısım Camisi’ne doğru yola çıktı.

Asteğmen Özcan’ın cenazesinin evinden ayrılışı sırasında aracı bir süre yürüyerek takip eden bazı vatandabazılar gözyaşlarına hakim olamadı.

-NOTLAR

Haberin Devamı

Şehit Piyade Asteğmen Bilal Özcan’ın cenazesinin evine getirilmesinden önce, evinin önünde kurulan taziye çadırında, Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Özcan’ın oturduğu "Bilal Apartmanı" ve sokağın girişine büyük boy Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafının yer aldığı "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı bez afiş asıldı.

Özcan’ın evinin çevresinde ambülanslar ile çok sayıda polis ekibinin görev yaptı. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu bir grup uzun bir Türk bayrağı taşıyarak, çeşitli sloganlar atarak, İstiklal Marşı okudu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın taziye mesajlarını da yüksek sesle okundu.

Öte yandan, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü Talaşlı Üretim Öğretmenliğinden 2010 yılında mezun olan şehit Asteğmen Özcan’ın 3 çocuklu ailenin tek erkek çocuğu olduğu, terhisine 5 ay kaldığı ve 2 yıl önce evlendiği öğrenildi.

Şehit er son kez evinde

Haberin Devamı


Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen jandarma er Eyüp Çolakoğlu’nun cenazesi, Avcılar’daki evine getirildi.

Şehit Çolakoğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı, Avcılar’da Merkez Mahallesi Çiğdem Caddesi’ndeki evine getirildi. Cenaze aracının etrafını çeviren vatandaşlar, gözyaşları içinde tekbir getirdi. Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ile 10. Yıl Marşı okundu.

Alınlarına, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı kurdeleler takan vatandaşlar tarafından "Şehidim hakkını helal et bize", "Anneciğim ağlama evlatların yanında"sloganları atıldı.

İki kadın jandarma astsubay eşliğinde evinden çıkan şehit er Çolakoğlu’nun annesi Türkan Ergin, oğlunun tabutuna sarılarak ağladı. Daha sonra Çolakoğlu için helallik istenerek, dua edildi.

Hakkari’deki hain saldırıda şehit düşen askerlerin isimleri vatandaşlar tarafından hep bir ağızdan okundu. Şehit Çolakoğlu’nun evinin bulunduğu sokağa, üzerinde, "Bunu asla unutma ey kahraman şehit, seni toprağa değil yüreğimize gömüyoruz" yazılı büyük bir afiş asıldı.

Ayrıca, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile bazı lise öğrencilerinin Şehit Er Çolakoğlu’nun cenazesini karşılamaya geldiği gözlendi.

Zabıta ve polis tarafından güvenlik önlemleri alınan ve araç trafiğine kapatılan cadde boydan boya Türk bayraklarıyla donatıldı.

Haberin Devamı

ASTEĞMEN SON KEZ BEYLİKDÜZÜ'NDEKİ EVİNDE