Gündem ‘Şehitlik sana yakıştı ağabey’

‘Şehitlik sana yakıştı ağabey’

06.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bitlis’teki helikopter kazası sonrası şehitler için taziye mesajı yayımlayan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, aldığı ikinci haberle yıkıldı. Erbaş, isimlerinin açıklanmasıyla, şehitler arasında amcasının oğlu Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da olduğunu öğrendi. Erbaş, ardından yayımladığı mesajda, “şehitlik sana yakıştı ağabey” ifadelerini kullandı.

‘Şehitlik sana yakıştı ağabey’

Erbaş, Bitlis’in Tatvan ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehitler olduğunu duyunca, Twitter hesabından “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz” mesajını paylaştı. Bir süre sonra şehitlerin isimleri açıklandığında ise amcasının oğlu olan Korgeneral Osman Erbaş’ın da şehit olduğunu gördü. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın teselli ettiği Erbaş, amcaoğlunun cenazesini toprağa verilmesine kadar yalnız bırakmadı.

Yaralıların durumu iyi

Kaza kırıma uğrayan helikopterde yaralanan ve Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan Binbaşı Alptekin Köprülü ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak’ın tedavilerine devam ediliyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Yaralılarımızın durumu şu anda iyi” dedi. Akar, Elazığ’da, helikopter kazasında şehit olan 11 asker için düzenlenen uğurlama töreninin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.