Gündem Seks isteğini arttırmanın 7 yolu

Seks isteğini arttırmanın 7 yolu

01.05.2018 - 12:31 | Son Güncellenme:

Birçok kişinin şikâyet ettiği cinsel isteksizlik, bireylerin özel hayatlarında mutsuz olmalarına neden olan sebepler arasında yer alıyor. Çiftler arasında görülen bu isteksizlik ayrılıklara yol açabilecek boyutlara kadar çıkabiliyor. Cinsel isteksizlikten kurtulmanın ve seks isteğinizi arttırmanın birçok yöntemi vardır.

Seks isteğini arttırmanın 7 yolu

1. Çikolata tüketin

Haberin Devamı

Gün içerisinde çikolata tüketmeniz içerisinde bulundurduğu maddeler sayesinde beyninizde bulunan serotonini arttırarak kendinizi mutlu hissetmenizi sağlayacaktır. Kendinizi mutlu hissettiğiniz süre içerisinde sekse yönelmeniz olası durumlar arasında yer alır. Evinizde, işyerinizde ve çantanızda atıştırmalık olarak çikolata bulundurun. Mutlu olmak hakkınız diye düşünüyoruz.

2. Sıcak bir duş alın

Kaslarınızın gevşemesinde size yardımcı olacak sıcak su, seks hayatınızda büyük etkiye sahiptir. Sıcak sudan gevşeyen kaslarınız karşı cinsin size dokunuşlarını daha hassas hale getirecektir. İsteğinizi arttırma yöntemleri arasında sıcak duş almanızı tavsiye ederiz.

3. Afrodizyak etkili bitkiler tüketin

Cinsel isteğinizin artmasında, seks hayatınızın canlanmasında yardımcı olacak diğer yöntem afrodizyak etkili bitkilerdir. İsteğinizin artmasını istediğinizde tarçın, nane, vanilya ve kekik bitkilerini tüketin. Doğanın size sunduğu fırsatları değerlendirerek cinsel isteğinizi arttırabilirsiniz.

Haberin Devamı

4. Doğaçlama takılın

Plan yaptığınız işler her zaman istediğiniz gibi gitmeyecektir. İstediğiniz gibi gitmeyen işler moralinizi bozabilir ve modunuzun düşmesine sebep olabilir. Bu yüzden daha önceden tasarlanmış seks yerine o anlık gelişecek olaylar üzerine odaklanmanız cinsel isteğinizde artış gösterecektir. Örneğin karşı cinsin saçını düzeltmesi, gülümsemesi ya da nefes alışverişleri sizi etkiliyorsa kendinizi o ana bırakabilirsiniz...

5. Özgüvenli olun

Günlük hayatınızda da, özel yaşantınızda da özgüvenli olmanız olayları daha olumlu geliştirecektir. Yaşayacağınız olaylardan önce aklınızdaki negatif düşünceleri silip yerine pozitif düşünceleri eklemek size yardımcı olacaktır. Cinsel isteğinizin artmasını istiyorsanız ilişkiye girmeden önce kendinizi hazırlamalı ve kendinize dair hiçbir olumsuzluğu düşünmemelisiniz.

6. Spor yapmayı ihmal etmeyin

Spor bedeninizi zinde tutar, kan dolaşımınızı hızlandırır ve vücudunuzun iyi görünmesini sağlar. Bu bir nevi özgüveninizin artmasını da sağlayacak durumlardan biridir. Bu yüzden kısa süreli egzersizler de olsa gün içerisinde düzenli spor yapmaya özen gösterin. Cinsel isteğinizin artmasında size faydasını fark edeceksiniz.

Haberin Devamı

7. Arzunuzu azaltacak hastalıklarınız varsa tedavi olmalısınız

Cinsel yaşamda bireylerin isteklerini azaltan birçok hastalık olabilir. Böbrek yetmezliği, kansızlık, tiroit yetmezliği ve şeker hastalığı gibi rahatsızlıklar... Bu gibi rahatsızlıklarınızdan doktora görünerek en uygun tedavi yöntemiyle kurtulabilirsiniz. Bu sayede cinsel yaşamınız tekrardan canlanacak ve isteğinizde artma göreceksiniz.