Gündem Sendika başkanı kendi silahıyla öldürüldü

Sendika başkanı kendi silahıyla öldürüldü

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Lastik-İş’in Genel Başkanı Karacan, bir lastik firmasında işçilerin sorunlarını dinlerken tartışma çıktı. Karacan’ın belindeki tabancayı alan Sedat U. çevreye kurşun yağdırdı. Kurşunların hedefi olan Karacan hayatını kaybederken iki kişi de yaralandı.

Sendika başkanı kendi silahıyla öldürüldü

DİSK’e bağlı Lastik-İş’in Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki bir lastik fabrikasını ziyareti sırasında işçilerden Sedat U.’nun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Karacan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, saldırıda biri ağır iki kişi de yaralandı. Ağır yaralanan sendikanın Sakarya şubesi yönetim kurulu üyesi ve iş yeri temsilcisi Osman Bayraktar’ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Haberin Devamı

Saldırı, fabrikanın bahçesinde bulunan sendika temsilciliğinde dün öğle saatlerinde meydana geldi. Fabrikayı ziyaret gelen Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, temsilcilikte bir araya geldiği işçilerin sorunlarını dinlemeye başladı. Bu sırada görüşmeye çağrılan işçilerden Sedat U. (33), fabrikada çalıştığı kısmın değiştirilmek istendiği iddiasıyla Karacan ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında sendika başkanının belindeki tabancayı alan Sedat U., çevreye kurşun yağdırdı. Saldırıda, Karacan ile yanındaki iş yeri temsilcisi Osman Bayraktar ve Mustafa Sipahi adlı şahıs vücutlarına aldıkları kurşunlarla yaralandı.

Takside yakalandı

Ağır yaralı olarak Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Abdullah Karacan, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, Osman Bayraktar’ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Sipahi’nin ise durumunun uyu olduğu belirtildi. Olayın ardından kaçmaya çalışan saldırgan Sedat U. bindiği takside yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Abdullah Karacan’ın yeğeni Hasan Karacan, “Gerçekten değerleri sendika olan bir insan, 4 kızı vardı. Etrafta birçok kişi, acı bıraktı. Ailesine, kızlarına çok bağlıydı. Allah yardımcıları olsun” dedi. Karacan’ın cenazesi bugün İzmit Bağçeşme Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında toprağa verilecek. AZİZ GÜVENER Sakarya DHA-AA