Gündem ‘Sensiz hiç kolay değil’

‘Sensiz hiç kolay değil’

20.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazeteci Hrant Dink, dün ölümünün 10. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. İstanbul Şişli’deki törende yüzlerce kişi ‘adalet’ diye haykırdı...

‘Sensiz hiç kolay değil’

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de gazetesinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu aramızdan ayrıldı. Ölümünün 10. yıldönümünde Dink için vurulduğu yerde dün bir anma töreni gerçekleştirildi. Harbiye Askeri Müzesi’nin önünde toplanan yüzlerce kişi, “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz” pankartı arkasında Dink’in vurulduğu noktaya yürüdü.

Dink’in eşi Rakel Dink, oğlu Arat, kardeşi Orhan, akrabaları ve yüzlerce seveninin katıldığı törende “Hrant için, Sevag için”, “Kardeşlik, barış, adalet”, “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant”, “Katilleri koruyan cinayete ortaktır” ve “Türk, Kürt, Ermeni yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atan kalabalık, ‘adalet’ diye haykırdı. Dink’in öldürüldüğü saat 15.05’te “10 yıldır Hrant yok, adalet yok” pankartının asıldığı Agos’un önünde toplanan kalabalık saygı duruşunda bulunduktan sonra Dink’in vurulduğu yere karanfiller bıraktı. Saygı duruşu sırasında Dink’in kendi sesinden tehdit Malatya’da yaşadığı bir anıyı anlattığı bir ses kaydı dinletildikten sonra Ermenice ve Türkçe şarkılar çalındı.

‘Yaşayarak öğrendim’

Anma töreninde konuşan Dink’in eşi Rakel Dink, eşini kaybetmesinin üzerinden 10 yıl geçtiğini belirterek, duygu yüklü bir konuşma yaptı. Hrant Dink’e hitaben “Sensiz hiç kolay değil. Acısı 20’yi, 30’u, 40’ı bulanlara, çocuğu öldürülenlere ne diyeyim. 10 yıldır burnumun direği nasıl sızlarmış kin ve öfkeyle nasıl baş edilirmiş yaşayarak öğrendim” diyen Rakel Dink, “Derimi kaldırsam alev fışkıracak gibi olur. Olan halklara oluyor. Kıyılarımıza ölü çocukların bedeni vuruyor” dedi.

Haberin Devamı

Notlar...

Anma töreni için Agos gazetesinin bulunduğu binanın dış cephesine devasa bir Hrank Dink posteri asılırken, Dink’in vurulduğu yere karanfiller bırakıldı, mumlar yakıldı.
Anma töreni dolayısıyla polis, Halaskargazi Caddesi Harbiye Askeri Müze önünden Osmanbey-Mecidiyeköy ile Mecidiyeköy’den Taksim yönünü trafiğe kapattı.
Tören alanına gelenler, polis tarafından aranarak gazete binasının önüne yönlendirildi.
Bir polis helikopteri tören boyunca devriye uçuşu yaptı.
Çevre binaların çatılarına da keskin nişancılar yerleştirilirken gazetenin bulunduğu noktaya çıkan tüm cadde ve sokaklar bariyerlerle kapatıldı.