Gündem Şerbetli tatlı tarifleri

Şerbetli tatlı tarifleri

20.04.2018 - 16:50 | Son Güncellenme:

Şerbetli tatlılar şık akşam yemeği davetlerinin vazgeçilmezidir. Yapımı diğer tatlılara göre zahmetli olmasına karşın lezzeti damaklarda kalmaktadır. Şerbetli tatlılar kullanılan malzemeye ve yapım aşamalarına göre hafif bir formda olabilirler. Akşam yemeğinizden sonra sizlere ağır gelmeyecek ve çayın yanında keyifle tüketebileceğiniz bir şerbetli tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Şerbetli tatlı tarifleri

Şerbetli tatlı

Haberin Devamı

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tereyağı (100 gram)
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • Toz antep fıstığı

Yapılışı:

Şerbetli tatlımızı yaparken soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökeceğimiz için şerbetin soğuk olması gerekmektedir. Bu yüzden ilk önce şerbet yapımından başlayabiliriz. Öncelikle küçük bir tencerenin içerisine 2 su bardağı suyu ve 2 su bardağı şekeri koyunuz. Şerbeti ocağın üzerine kaynamaya bırakınız. Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra içerisine yarım tatlı kaşığı limonu ekleyiniz. Bir iki kaynar daha geldikten sonra şerbetinizi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbetiniz soğuyana kadar hamur yapımına geçebilirsiniz. Tatlının hamuru için tereyağını ocakta eritin. Daha sonra erimiş olan bu tereyağını bir kaba aktarın ve içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 buçuk yemek kaşığı yoğurdu ve yarım çay bardağı sütü ekleyin. Bunları iyice karıştırdıktan sonra 2 yemek kaşığı irmiği de ekleyin. Daha sonra 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu da bir elek yardımıyla eleyerek kabın içerisine ilave edin. Bu karışımı kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Daha sonra hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak istediğiniz şekli verin. Hamurlarınızı yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine koyun ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırınınıza yerleştirin. Hamurlarınız piştikten sonra fırından alın ve üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Bu hafif şerbetli tatlınızı toz antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.