Gündem Sert çocuklar dükkânı kapatıyor

Sert çocuklar dükkânı kapatıyor

28.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Bu sene rock-metal gruplarının perdelerini kapadıkları tarihi bir yıla sahne oluyor. Birçoğu ‘son’ tandanslı turne isimleriyle veda ederken, Metallica ise yeni ticari trendlerle yoluna devam ediyor

Sert çocuklar  dükkânı kapatıyor

Fantastik Heavy Metal’in dev ismi Manowar, bir durağında İstanbul’a da uğradığı “Final Battle”, bir diğer dev ve gerçek dünya meselelerine de değinen grubu Slayer, 30 Kasım’da Los Angeles’ta tamamlayacağı “Final World Tour” adlarıyla hayranlarının karşısına çıkıyor. Yüz boyayıcılığının öncü ismi olan 46 yıllık glam rock efsanesi KISS, Ocak 2019’da başlayan “End of The Road” turlarının aynı yılın aralık ayında sona ereceğini ilan ediyor. 1968’de kurulan Hard’n Heavy topluluğu UFO da dükkânın kapanışını son siparişleri (Last Orders) alarak yapıyor.

Haberin Devamı

Çıkmadan bitti

Bu arada camianın köklü isimlerinden Metallica, yeni ticari trendlerle yoluna devam ediyor. İsmi marka haline gelmiş grubun konseriyle ilgili çoktan tükenen biletlerinin durumu konuşuluyor. Metallica’nın eylül ayındaki San Francisco’daki konserine gitmeyi planlayanların Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Bilet almaya çalıştık ama anında bitti” bilgisi verildi.

Biletlerin önemli bir kısmının normal satışa hiç çıkmadan ikinci el satış yapan sitelere verildiğine yönelik haberler ülke basınında yer aldı. İkinci el sitenin açık atırma gibi çalıştığını, fiyatı 2’ye, 3’e katladığını yine bu şehirde ikamet edenler bize anlatırken; San Francisco’da kurulmuş Metallica’nın üyelerinin ise, ticari bir konu olduğundan dolayı durumdan haberi olmadığı savunuluyor.