Gündem Sessiz çığlığı tüm Türkiye duydu

Sessiz çığlığı tüm Türkiye duydu

30.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya’da iki çocuğunu istismar eden anne ve üvey babanın tahliye edilmesi 5 ay sonra yine gündeme geldi. Sosyal medyada yüz binlerce kişi, çocukların çizdiği istismar resimlerini paylaşarak karara tepki gösterdi

Sessiz çığlığı tüm Türkiye duydu

Antalya Elmalı’da iki kardeşin anne, üvey baba ve dayıları tarafından istismara uğraması dün yine Türkiye’nin gündemine oturdu. 7 yaşındaki kız çocuğu ile 10 yaşındaki ağabeyinin uğradığı istismar Balıkesir’de yaşayan babaanneleri G.S.’nin geçen yıl haziran ayında savcılığa başvurmasıyla ortaya çıktı. G.S., 2 torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla eski gelini Merve A., onun eşi Rahmi A. ve kadının erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. İfadesi alınan 7 yaşındaki kız çocuğu, üvey babası Rahmi A. ile annesinin arkadaşlarının kendisine istismarda bulunduğunu anlatırken, 10 yaşındaki ağabeyi ise üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.C.G.’nin kendisini istismar ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

İstismarı resimlerle anlattılar

Sürekli şiddet gördüklerini ifade eden iki kardeş, yaşadıklarını, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı. Çocukların yaptıkları resimler, soruşturma dosyasına girdi. Soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklandı. Ancak Merve A. ile Rahmi A., 6 Ocak’ta Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü duruşmasında, iki çocuğun cinsel istismara uğradığının adli tıp raporuyla kanıtlanmasına rağmen tahliye edildi. Merve A. ile Rahmi A.’nın tahliye edilmesi 5 ay sonra yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada #ElmalıDavası etiketiyle çocukların çizimlerini paylaşan yüz binlerce kişi, mahkemenin tahliye kararına tepki gösterdi. Vatandaşlar, anne ve üvey babanın hak ettikleri cezayı almaları için yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Haberin Devamı

Başsavcılıktan açıklama

Tepkilerin ardından Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, “Yargılama sürecinde delillerin toplanmış olması ve alınan beyanlardaki çelişkiler dikkate alınarak sanıkların 5 Ocak 2021’de tutuksuz yargılanmalarına karar verilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bu karara itiraz edilmiştir. Antalya 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından itiraz reddedilmiştir. Ssanıklar hakkındaki yargılama süreci devam etmekte olup, son duruşma 21 Mayıs 2021’de yapılarak, duruşması 17 Eylül 2021’e bırakılmıştır. Yargılama sürecinde mağdur beyanları ve tüm deliller mahkemece değerlendirilecek olup, nihai karar bağımsız ve tarafsız yargıya aittir. Yargılama süreci titizlikle takip edilmektedir” denildi. 

 ‘HSK inceleme başlattı’

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın cinsel istismarına hiç kimse, hiçbir şekilde müsamaha göstermez; gösteremez. Yargı süreci devam ediyor. Süreci yakından ve dikkatle takip ediyor, sürecin hassasiyetine uygun her türlü tedbiri alıyoruz. HSK da konu hakkında inceleme başlattı” ifadelerini kullandı.

‘Tutuklu yargılanmalılar’

İstismara uğrayan çocukların avukatı Gülşah Ekin Taş, sanık anne ve üvey babanın dava süreci başlamamışken çocukları kaçırma teşebbüsünde bulunduğunu, bu nedenle sanıkların tutuklu yargılanmaları gerektiğini söyledi. BBC Türkçe’ye konuşan Taş, “Çocuklar ifadelerinde kendilerini istismar eden diğer kişilerin isim ve soy isimlerini veriyor. Altı kişiden bahsediyoruz, hepsi de çocuğu istismar etmiş. Aslında anne, kız çocuğunu pazarlamış. Böyle bir insan, tutuksuz yargılanıyor. Dosyada adı geçen altı kişi hakkında da takipsizlik kararı verildi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çelik: Evlatlarımız güven altında

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, davayı yakından takip ettiklerini belirterek, “Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, hem yargılama sürecine müdahil olmuştur hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarımız güven altındadır. Adalet kurumu her şeyi açığa çıkaracaktır” dedi.