Gündem Sevgililer gününü neden kutlarız?

Sevgililer gününü neden kutlarız?

30.04.2018 - 13:12 | Son Güncellenme:

Sevgililer Günü aşk yaşamak, kalpli şekerlemeler, akşam yemeği rezervasyonları gibi şeylerle tanınırken bu olay artık günümüzde, günün kökeninde daha az romantik. İşte Sevgililer Günü’nün tarihi, bir aziz, katliam ve hatta günahkâr Sevgililer Günü rahibeleri... 14 Şubat gününün ardındaki gerçek kökenler hakkında bilmeniz gereken her şey işte burada.

Sevgililer gününü neden kutlarız

Sevgililer Günü Nasıl Başladı?

Haberin Devamı

Sevgililer Günü, oldukça eski bir gelenek sayılabilir. Roma festivalinden geldiği düşünülüyor. Bu festival baharın gelişinde yapılırdı. Kutlamaların bir parçası olarak, erkekler bir kutuda kızların isimlerini yazdıkları düşünülmektedir. Festival boyunca erkek ve kız arkadaşı olurlar, bazen de evlenirlerdi. Daha sonra kilise bu festivali Hıristiyan bir kutlamaya dönüştürmek istedi ve Aziz Valentine’i de hatırlamak için kullanmaya karar verdi. Yavaş yavaş, Aziz Valentine’in adı insanlar tarafından sevdiklerine duygularını ifade etmek için kullanılmaya başlandı.

Aziz Valentine kimdi?

Tam olarak Aziz Valentine kimdi ve çikolata kalpleriyle ne alakası vardı? Aziz Sevgililer Günü Katolik dinde bir bayram günüydü, 500 AD civarında kilise takvimine eklendi. Güne, iki şehit Romalı rahip, yani tahmin ettiğiniz gibi, sevgililer için anıldı. Ancak, bu iki rahip hakkında çok az şey biliniyordu ve Aziz Sevgililer Günü hikayesi hakkında çelişkili haberler olduğu için, bayram günü 1969’da Hıristiyan ayini takviminden çıkarıldı.

Haberin Devamı

Ancak bayramın yapıldığı iki Aziz Valentine'ın gerçek tarihi hakkında pek fazla şey bilinmese de, Aziz Valentine efsanesi birkaç anlatıma sahiptir. Bir efsane Aziz Valentine'nin putperestliğe dönmeyi reddettiğini ve Roma İmparatoru tarafından idam edildiğini söylüyor. Ölümünden önce, daha sonra ailesiyle birlikte Hıristiyanlığa geçen zindancının kızını mucizevi bir şekilde iyileştirebildi.

Ama diğerlerine göre – bu, Aziz Valentine’in sevgi odaklı bir gün ile bağlantılı hâle gelmesidir– Aziz Valentine, evlenmeyi yasaklayan askerler için evlilik gerçekleştiren Romalı bir rahipti, çünkü evli askerlerin iyi birer savaşçı olamadıkları bir Roma imparatoru kararnamesi yüzünden. Askerlerin onu tanımasına yardımcı olan bir aşk sembolü olan bir aşk tanrısı olmuştu. Ve tebrik kartlarına bir öncü olarak, Hıristiyanlara Tanrı’ya olan sevgisini hatırlatmak için kağıttan kalpleri dağıttı. Bu efsaneden dolayı, Aziz Valentine sevginin koruyucu azizi olarak bilinirdi fakat idam edildi. Aziz Valentine duası Aziz Valentine’den sevgilileri bir araya getirmesini ister, böylece ikisi bir olur ve çift Tanrı’ya olan bağlılığını hatırlar. Fakat bu günümüzce çoğu kimse tarafından bilinmiyor, ve sevgililer gününün amacı şaşmış durumda.

Haberin Devamı

Sevgililer gününü neden kutluyoruz?

Her 14 Şubat’ta çiçekler, hediyeler, şekerler ve kartlar, tüm dünyada aşk adına, el değiştiriyor. Sevgililerin sonsuz saydığı bir gün olarak görülüyor. Ayrıca, çiçekleri , çikolataları ve kartları satmak için tasarlanmış bir pazarlama ve aldatmacadan başka bir şey olmamakla sık sık suçlanıyor. Bekar kalmayı tercih eden biri olsa bile, tek insanları dışlanmış hissettirir ve ilişkide olan insanları bağlarını kamuoyu önünde kutlamaya zorlar. Peki nasıl kutluyoruz? Sevgili kartları genellikle kalplerin, kırmızı güllerin veya aşk tanrısının görüntüleriyle süslenir. Ayrıca şu şekilde hediyeler de vardır; çiçekler çikolata, şeker, iç çamaşırı ve şampanya veya köpüklü şarap... Bununla birlikte, bazı insanlar takı gibi lüks hediyeler sunmak için vesile olarak kullanmaktadır. Evlenme teklifi etmek için de gayet özel bir gün. Birçok restoran ve otelin bu günde özel teklifleri oluyor. Bunlar romantik yemekler veya hafta sonu tatili içerebilir. Özel günde büyük önemi olan kartlara gelecek olursak, Bir kartta nasıl hissettiğinizi ifade etmek, Sevgililer Günü geleneği haline geldi ve bugün hâlâ gündemde. İlk bakışta, Sevgililer Günü kısıtlayıcı görünebilir ve yalnızca belirli bir grup insanı hedeflemiş olabilir, bu grubun dışındaki herkesi sefil hissettirmek için ekstra bir bonus. Sevgililer Günü geleneksel olarak romantik bir aşkla ilişkilendirilirken, çeşitli ülkeler yeni bir yaklaşım benimsediler ve arkadaşlarıyla aile üyeleri arasındaki sevgiyi de kutlamaya başladılar. Böylelikle birbirlerine olan bağlarını göstermek için, sevgilerini göstermek için beraber kutlama yapıyorlar.

Haberin Devamı

Nasıl kutluyor olursanız olun, ya da kiminle; Sevgililer gününün son derece samimi, içten, sevgi dolu olabileceğini biliyorsunuz!