Gündem Sevginizin severken nefrete dönüşmesini engellemek için dikkat etmeniz gerekenler

Sevginizin severken nefrete dönüşmesini engellemek için dikkat etmeniz gerekenler

25.04.2018 - 14:09 | Son Güncellenme:

Aşk, öyle şeylere kadir ki her duyguyu sizlere dibine kadar yaşatıyor. Yeri geliyor ne olduğunu anlamıyor kendinizi büyük bir karmaşanın içinde hapsolmuş hissediyorsunuz. Çünkü âşık olurken istemeden tüm duyguların da esiri oluveriyorsunuz. Peki ya nasıl olur da sevgilinize karşı hem sevgi hem de nefreti aynı anda besleyebiliyorsunuz.

Sevginizin severken nefrete dönüşmesini engellemek için dikkat etmeniz gerekenler

Neden birini çok sevdiğiniz halde nefret edersiniz

Haberin Devamı

Her ne kadar sevgi ve nefret arasında uçurumlar varmış gibi gözükse de aslında ikisi arasında zıt bir çekim gücü vardır. Peki nasıl oluyor da ikisi bir arada düşünülür? Şöyle ki ilişkinin ilk başları en güzel zamanlarıdır. Gerek partneriniz gerekse de siz mutlu ve birbirinize âşıksınızdır. Her şeye karşı bir anlayış içerisindesinizdir ama ilişki ilerledikçe bazı şeyler değişmeye başlar. Eski duyguların yerini zamanla başka duygular almaya başlar. Aşkla başlayan ilişkiniz bir bakarsınız ki yerini inatlaşmalara, kavgalara bırakır.

İşte tam da orada sevgi ile nefretin çakıştığı noktada olduğunuzu fark edersiniz. Belki bir tarafınız gerçekten karşınızdaki kişiyi sevmeye devam etmektedir ama artık olanlara tahammül etme kotanız dolduğundan çoktan severken nefret etmek zorunda kalmışsınızdır bile. Artık burada sorular da sorunlar da kafanızda belirmeye başlar ve neden böyle olduğunu sorgulamaya başlarsınız. Aslında problemler ilişki yaşadığınız süreç içerisinde kendini göstermiştir bile ama sizin o an ayaklarınız yerden kesildiği için ufak tefek sorunları takmamışsınızdır. Zamanla o ufak tefek sorunlar ise büyüyüp ilişkinizin önüne engel olmaya başladığında sizleri zor durumda bırakmaya başlamıştır.

Haberin Devamı

İlişkinizde partnerinizi severken birden nefret etmenize neden olan nedenler

  • Egoist davranışlar: Siz veya partneriniz ilişkiniz süresince kendini beğenmiş tavırlar sergilediğinde her ne kadar ilişki başlarında göze batmasa da süreç uzadığında iki kişiden birine rahatsızlık verecektir.
  • İlişkide baskın taraf olmaya çalışmak: İlişkide iki tarafında eşit olması ilişkiyi dengelediğinden bir tarafın üstün olma çabaları tartışmalara neden olacaktır. Bu yüzden iki tarafta birbirine saygılı ve ölçülü olursa ilişkide bir problem yaşanmayacaktır.
  • İlişkide hesap yapmak: Eğer bir taraf bir zaman sonra yaptığı her şeyi göze sokmaya ve her şeyin hesabını yapmaya başlarsa bu ilişkinin zamanla yıpranmasına neden olur. Sonuç olarak ilişki içerisinde karşılıklı anlayış ve sevgi olduğu sürece severken nefret etmek gibi bir durum meydana gelmeyecektir.