Gündem Seyahat keyfine sigorta garantisi

Seyahat keyfine sigorta garantisi

30.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seyahatinizde sağlık problemleri, bagaj kaybı, hırsızlık gibi aksiliklerle karşılaşabilirsiniz. Eğer seyahat sigortanız varsa bunlarla baş etmeniz çok kolay. Keyifli seyahat geçirmek için sigorta yaptırmayı ihmal etmeyin

Seyahat keyfine  sigorta garantisi

Keyifle başladığınız seyahatinizin kâbusa dönüşmesini istemiyorsanız seyahat sigortasıyla kendinizi güvenceye alabilirsiniz.

Seyahat keyfine  sigorta garantisi
Vize başvurularının çoğunda istenilen sigortalar, sağlık sorunları başta olmak üzere bagaj kaybı, planlanan süreden önce eve dönüş, çalıntılar gibi risk durumunlarını karşılıyor. Evde meydana gelen hasar nedeniyle yolculuğun durdurulması, ilaç gönderilmesi, acil mesajların iletilmesi gibi durumlar için de isteğe bağlı olarak ferdi kaza teminatları sigorta kapsamına alınabiliyor. Seyahat sigortalarıyla ilgili Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz’dan bilgi aldık:

Haberin Devamı

Risklere karşı koruyor

Seyahat sigortası neden önemli?

Yurt dışı seyahat sigortası, seyahatte pek çok riske karşı koruma sunmakta. Tatilde yaşanacak sağlık problemleri, bagaj kaybı, yolculuğun belirli nedenle ani kesintiye uğraması ve planlanan süreden önce eve dönüşün zorunlu olduğu durumlar gibi birçok sıkıntıda destek sağlayan teminatlar sunmaktadır.

Neleri kapsıyor?

Yaralanma veya hastalık nedeniyle tıbbi tedavi, sigortalının nakli, taburcu oluşu takiben sigortalının ikametgâhına nakli ve vefat eden sigortalının nakli teminatları için 30.000 euro azami limit verilmekte. Yaralanma ya da hastalık nedeniyle konaklamanın uzatılması, tedavi nedeniyle aileden birinin konaklaması, aile üyelerinden birinin ölümü, evde meydana gelen hasar nedeniyle dönüş seyahatleri, bagajın bulunması ve sigortalıya ulaştırılması, tarifeli bagaj kaybı, zarar görmesi, çalınması, gecikmeli bagaj, kanuni işlemlere kefalet, ilaç gönderilmesi organizasyonu, acil mesajların iletilmesi teminatları için de hizmet verilmekte. Poliçeye, ferdi kaza teminatları da eklenebilmekte.

Haberin Devamı

Sağlık dışındaki riskler için de teminat verilmekte. Anadolu Sigorta olarak poliçemizde de, isteğe bağlı, ek primle kayak teminatı eklenmesi mümkün. Kayak, snowboard ekipmanlarının kaybolması, zarar görmesi, pasaport ve bilet kayıpları, overbooking durumları, güvence altına alınmakta. Ayrıca yurtdışı eğitim sigortası sayesinde sadece seyahat değil, öğrencilerin eğitim dönemi de güvence altına alınabilmekte.

Vize için zorunlu

Hangi durumlar, seyahat sigortası kapsamının dışında?

Hastalığın ya da yaralanmanın seyahat süresi içinde gerçekleşmesi gerekmekte. Kapsam dışı durumlar her şirket için değişmekle birlikte genel olarak şunlar:

- Hamilelikle ilgili giderler,

- Poliçe başlangıç tarihi öncesine ait rahatsızlıkların tedavi giderleri,

- Doğal afet sonucu ortaya çıkacak zararlar,

- Poliçenin coğrafi limitleri dışında, Seyahat sona erdikten sonra oluşacak masraflar,

- Koruyucu aşılar,

- Estetik amaçlı tedaviler,

- Tehlikeli sportif faaliyetler.

Her seyahat için zorunlu mu?

Haberin Devamı

Vize başvurularının çoğunda seyahat sigortası zorunluluğu bulunmakta.

Sigortanın maliyeti ülkelere göre değişiyor mu?

Yurtdışı seyahat sigortası düzenlenirken poliçe kapsamı için Avrupa ülkeleri ve dünya ülkeleri olmak üzere iki seçenek var. Primler seyahat süresi ve gidilen lokasyona göre değişmekte. Avrupa ülkeleri seçildiğinde, Schengen Anlaşması kapsamındaki ülkeler de dahil olmak üzere tüm Avrupa ülkelerini, dünya ülkeleri seçildiğinde Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere tüm dünya ülkelerini kapsamakta.