Gündem SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sayısı ve SSK borç sorgulama işlemleri

SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sayısı ve SSK borç sorgulama işlemleri

08.06.2015 - 09:54 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işlemini yapmak ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için yapmanız gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sayısı ve SSK borç sorgulama işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu modern teknolojinin tüm avantajlarından en etkin şekilde yararlanıyor olması sayesinde artık sigorta mükellefleri, güncel sigorta bilgilerine internet kolaylığında erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin sunduğu imkanlarla internete kolay bir şekilde erişim sağlayabilen sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini online olarak yaparak, kolay bir şekilde sigortalarının güncel durumu hakkında ayrıntılı bilgiler alabilme fırsatına sahip olabiliyor. Son yıllarda modern çağın bir gerekliliği olarak kamu kurumları tarafından internet teknolojisi son derece yoğun bir şekilde kamu hizmetlerinde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları vatandaşların kamu işlemlerini son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebilmelerine olanak sağlıyor. BU sebep ile de günümüz modern çağında kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları, vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüzde internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında kendisine yer bulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgilerini internet kolaylığında öğrenebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde oluşturulan geniş online hizmet ağı aracılığı ile sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgilerini öğrenme gibi aslında son derece pratik olan işlemleri için kurum binasında uzun saatlerini alabilecek işlem trafiği ve yoğunluğu ile uğraşmak zorunda kalmadan sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet ağı içerisinde en çok kullanılan E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki en popüler uygulaması E-SGM uygulaması üzerinde bakım çalışması gerçekleştirmesi nedeni ile sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgilerini bu uygulama ile öğrenemiyor. Geçici bir süreliğine servis dışı olan E-SGM uygulaması yerine sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde e-Devlet sisteminden SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan tüm kamu kurumu ve bu kurumların online hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan e-Devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da uygulamaları yer alıyor. Sigorta mükellefleri de E-SGM uygulamasının bakımda olması sebebi ile güncel sigorta bilgilerini dijital platform üzerinde sadece e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarını kullanarak gerçekleştirebiliyor. Sigorta mükelleflerinin e-Devlet sistemi üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için kesinlikle sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaşın kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlayabilmek amacı ile e-Devlet sisteminde güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, sisteme giriş yapılması gerekiyor. E-Devlet sistemi içerisinde sigorta mükellefleri sisteme giriş ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sigorta mükellefleri, e-Devlet sistemi içerisinde bulunan e-hizmetler kategorisi aracılığı ile tüm kamu kurumlarının online hizmet listelerine erişim sağlayabiliyor. Bu kategori altında e-Devlet sisteminde hizmet veren tüm kamu kurumları alfabetik sıralamalı olarak listeli halde bulunuyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükelleflerinin SSK sorgulama işlemlerini bu ekranda yapabilmeleri için öncelikli olarak ‘S’ harfindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları listesine ulaşmaları gerekiyor. Bu ekranda SSK sorgulama işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmetleri’, ‘4B hizmetleri’ ve ‘4C hizmetleri’ olarak ayrılan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta kollarına özel uygulamalar listesi içerisinde SSK sigortası için özel olarak oluşturulan ‘4A hizmet bilgisi’ seçeneğine giriş yapmaları gerekiyor. Bu ekranda sigorta mükellefleri en güncel sigorta bilgilerini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebiliyor. Özellikle de sigorta mükellefleri e-Devlet sistemi üzerinde gerçekleştirdikleri bu sorgulama işlemi ile birlikte sigortalarının ilk işe giriş tarihi, toplam kazanç, güncel hizmet süresi, işe giriş ve çıkış tarihleri, dönemlik ve genel toplamda SSK prim ödemeleri ve diğer tüm önemli sigorta bilgilerini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebiliyor. Bu sebeple de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan sanal bir kamu hizmeti olarak öne çıkıyor. SGK sorgulama işlemlerinin internetten kolaylıkla yapılabiliyor olması sigorta mükelleflerinin zaman yönünden oldukça önemli boyutta tasarruf edebilmesi sağlanabiliyor. Bu durumda her geçen gün daha yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor.