Gündem SGK hizmet dökümüyle SSK sorgulama nasıl yapılır?

SGK hizmet dökümüyle SSK sorgulama nasıl yapılır?

14.12.2015 - 10:46 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümüyle SSK sorgulama işlemini yapabilir. Toplam prim gün sayısını, işe giriş tarihini ve işten çıkış tarihini öğrenebilirsiniz. Nasıl ve nereden yapacağınızın bilgisi haberimizde.

SGK hizmet dökümüyle SSK sorgulama nasıl yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları ile birlikte sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta bilgilerine dahi internet kolaylığında ulaşabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de günümüzün akıllı teknolojileri internete erişimi daha kolay hale getirirken, internetin her yerden erişimini de mümkün kılması, kamu kurumları tarafından internet altyapısı ile oluşturulan dijital hizmet ağında bulunan tüm online hizmetlerden en pratik şekilde yararlanabilme imkanı sunuyor. Günümüz modern teknolojileri sayesinde internete bulunduğu her yerden erişim sağlayabilen vatandaşlar, sigortalarına ilişkin olarak güncel dökümlere ulaşabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı içerisinde yer alan ilgili hizmet sayfalarında online SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri gerçekleştirebiliyor. Günümüzün modern çağında kamu hizmetlerinin modern dünya standartlarına ulaşabilmesi ve vatandaşın daha çağdaş standartlarda kamu hizmetlerinden faydalanabilmesini sağlayan kamu hizmetlerinin online hizmet uygulamaları arasında özellikle oldukça geniş kapsama sahip olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet ağı vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital teknolojiler yaşamın her alanında olduğu gibi sigorta işlemlerinde de ve alanında da vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlıyor. Özellikle de vatandaşların internet üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebildikleri SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri sayesinde güncel sigorta bilgilerini sadece dakikalar içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabildiği gibi kamu kurum binasına gitmek zorunda da kalmıyor. İnternete erişim sağlayabildiği her yerden en güncel sigorta dökümlerini alabilen SSK sigortası mükelleflerinin internet hizmetleri sayesinde elde ettikleri bir diğer önemli avantaj ise günün her saatinde kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme şansıdır. Özellikle de son derece yoğun işlem trafiğine sahne olan ve oldukça kalabalık olması dolayısıyla uzun saatler sürebilen sıra bekleme çilelerinin bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerdeki müdürlüklerinde mesai saati sona ermesi durumu vatandaşa büyük sorunlar yaratabiliyor. Ancak dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı SSK sigortalısının online SSK sorgulama işlemleri ile günün her saatinde mesai saati, resmi tatil ve hafta sonu tatili gibi şartlar olmadan kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Bu nedenle de günümüzde SSK sigortalısı pek çok sigorta işlemi için genel olarak internet üzerinde yer alan online hizmet uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı içerisinde sigorta mükelleflerinin hemen hemen her sigorta ve emeklilik işlemi için hizmet veren bir online hizmet uygulama sayfası bulunuyor. Böylelikle pek çok işlemin internetten yapılabilmesi sağlanıyor ki bu durum Sosyal Güvenlik Kurumu’nun iş yükünü azaltıyor ve kurum içi işleyişinin çok daha hızlı bir hale gelmesini sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulama sayfasından şifresiz SSK sorgulama yapılabiliyorken vatandaşlar, son birkaç aydır uygulama sayfasının bakımda olması nedeni ile uygulamaya erişim sağlayamıyor. Vatandaşlar merak ettikleri ya da ihtiyaç duydukları her an dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri e-Devlet sisteminden SSK sorgulama yaparak, en güncel sigorta bilgilerine dair ayrıntılı döküm alabilme imkanına sahip olabiliyor. SSK işe ilk giriş, SSK sigorta prim ödeme, SSK hizmet süresi, SSK müstahaklı durumu ve diğer tüm bilgileri ayrıntılı bir döküm olarak internet üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından herhangi bir ekstra bilgi girmeye gerek kalmadan öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılmakta olan online bir Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet uygulamasıdır. Böylelikle artık sigorta işlemlerinde internet üzerinden son derece güvenli ve hızlı bir şekilde güncel sigorta bilgilerini de öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki tüm kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya toplayan sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sisteminde yapılacak tüm işlemlerde kimlik doğrulaması yapılması gerektiğinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinde de vatandaşların kimlik doğrulaması yapmaları gerekiyor. Vatandaşlar bu ekranda kimlik doğrulamasını ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak yapabiliyor. Böylelikle en güncel sigorta bilgilerine ayrıntılı döküm şeklinde ulaşabilecekleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemindeki e-hizmetler kategorisinde bulunan ‘4A hizmet bilgisi’ ekranına ulaşabiliyor.