Gündem Şifreli hard diski siber polis çözdü

Şifreli hard diski siber polis çözdü

30.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kamuoyunda “Rıza Sarraf davası” olarak bilinen ancak resmi adı “ABD Mehmet Hakan Atilla’ya karşı” olan davada tanık olan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan “casusluk” soruşturması kapsamında mallarına el konulan Rıza Sarraf’a ait hard diskte esrarengiz bilgilere ulaşıldı.

Şifreli hard diski siber polis çözdü

Şifresi kırılarak çözülen hard diskte Sarraf’ın özel hayatına ait bilgilerden ticari faaliyetlerine, 17/25 Aralık operasyonlarında yer alan belgelere kadar esrarengiz bilgi ve belgelerin bulunduğu öğrenildi.
Siber polis çözdü
“FBI’la anlaşarak Türkiye aleyhinde yalan ifadeler ve açıklamalarda bulunup soruşturmayı yürüten savcılığa Türkiye aleyhinde belgeler verdiği” gerekçesiyle hakkında Türkiye’de casusluk davası açılan Sarraf’ın, ele geçirilen ve incelemeye alınan hard diskini soruşturmayı yürüten mali polis açamayınca disk siber polise teslim edilmişti.
Özel bir şifreleme yöntemi olduğu tespit edilen hard disk İstanbul Siber Şube ekiplerince 15 günlük bir çalışmayla açılıp içerisindeki bilgi ve belgeler incelenerek tasniflendi.
Hard diskteki bilgi ve belgelerin dört başlık altında toplandığı öğrenildi. İmaj kaydı alınan ve inceleme sonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilen hard diskte Sarraf’ın, illegal tüm ticari işlemlerinden para hareketlerine, özel yaşamı ve hediyeleşmelerinden 17/25 Aralık operasyonlarına kadar değişik belge ve bilgilerin yer aldığı öğrenildi.

Whatsapp’tan yollamışlar

Çözümlenen içeriği gizli tutulan ve özel bir ekip tarafından incelenen hard diskteki bilgilerin az bir kısmının asistan Sinem Aslan ve Mustafa Hacısalimoğlu tarafından Whataspp üzerinden geçtiğimiz ekim ve kasım aylarında Sarraf’a gönderildiği tespit edildi. Sarraf’a giden bu bilgi ve belgelerde bir şekilde ellerine geçen soruşturmanın eski ve yeni savcıları Kim ve Bharara tarafından mahkemeye sunulmuş.

Yazarlar