Gündem ‘Şiiratı’nın koşusu çok erken sona erdi

‘Şiiratı’nın koşusu çok erken sona erdi

25.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir dönemin önemli edebiyat dergisi Şiiratı’nın editörü, Seyhan Erözçelik (49) hayatını kaybetti

‘Şiiratı’nın koşusu çok erken sona erdi

Şair ve reklamcı Seyhan Erözçelik dün geçirdiği beyin kanaması sonucu 49 yaşında öldü. 13 Mart 1962’de Bartın’da doğan Seyhan Erözçelik, Kadıköy Maarif Koleji’ni bitirdikten sonra girdiği Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü ve İÜEF Arap, Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’ndeki öğrenimini yarıda bıraktı.

Behçet Necatigil ödülü
1986’da arkadaşlarıyla birlikte Şiiratı Yayıncılık’ı kurdu. Aynı adla yayımlanan, 80 kuşağı şairlerinin ses getiren dergisi Şiiratı’nı da yayımlayanlar arasındaydı. Gösteri, Gergedan, Argos, Defter, Sombahar, Adam Sanat ve Kitap-lık dergilerinde de şiirleri yayımlandı.
Asaf Hâlet Çelebi’nin şiirleri üzerine bir “şerh” denemesi hazırladı. Kendi dünyasına yakın hissettiği şairler Kavafis ve Mandelştam’dan Türkçeye tercümeler kazandırdı. Farklı şiir denemeleri de yaptı; Bartın Türkçesiyle birlikte diğer Türk dili lehçelerini de kullandı. Aruz ölçüsüyle modern şiirler yazdı. Bu anlamda deneysel şiirin Türkçedeki ilk şairlerindendi.
“Yeis ile Tabanca”, “Hayal Kumpanyası”, “Kır Ağı, Gül ve Telve”, “Şehir’de Sansar Var!” ve “Gül ve Telve” kitaplarının şairi Seyhan Erözçelik, 2004 Behçet Necatigil şiir ödülünün de sahibi idi.
Erözçelik ’in cenazesi bugün Emirgan Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı ’na defnedilecek.