Gündem Sık sık sorulan soru: VGM burs sonuçları ne zaman açıklanır?

Sık sık sorulan soru: VGM burs sonuçları ne zaman açıklanır?

29.10.2019 - 12:11 | Son Güncellenme:

Öğrenciler birçok burs veren kuruma başvuru yaptı. Bunlardan bir tanesi de Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurularıydı. Yarın burs başvuruları sona ererken başvuru işlemlerini tamamlayanlar sonuçlara odaklandı. Peki, VGM burs sonuçları ne zaman açıklanır?

Sık sık sorulan soru: VGM burs sonuçları ne zaman açıklanır

 

Binlerce öğrenci her burs başvurusunu değerlendirmek istiyor. Son olarak öğrencilerin başvuruduğu burslardan bir tanesi VGM'ydi. Yarın sona erecek başvuruların sonuçları en çok merak edilen konu durumunda... Sıkça sorula soru ise "VGM burs sonuçları ne zaman?" şeklinde...

Haberin Devamı

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

VGM burs başvuru sonuçları yine resmi siteden ilan edilecek. Geçen yıl aynı dönemde alınan burs başvurularının sonuçları 5 Ocak'ta açıklanmıştı. Bu yıl da sonuçların ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

VGM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları kurum web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden alınır. Ortaöğrenim bursu için başvurular her yıl eğitim döneminin başladığı ilk gün başlar ve 30 gün devam eder. Yükseköğrenim bursu için başvurular ise her yıl 15 Eylül – 30 Ekim tarihleri arasında alınır. Başvuru tarihi duyuruları, başvuru alma ve sonuç açıklama www.vgm.gov.tr adresi üzerinden takip edilebilir. Başvurular bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üzerinden yapılabilir. Ancak akıllı telefon ve tabletlerde cihaz işletim sisteminin sürümünden kaynaklı sorunlar yaşanabilmektedir. Bu nedenle başvurunuzu masaüstü bilgisayar ya da laptop üzerinden yapmanız önerilir. Bilgisayarda başvuru yaparken Internet Explorer, Google Chrome ve Mozilla FireFox tarayıcılarını kullanarak başvurunuzu sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz.