Gündem Sıkça sorulan 5 soruya yanıt

Sıkça sorulan 5 soruya yanıt

30.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında 29 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs’a kadar devam edecek ‘tam kapanma’ sürecine ilişkin sıkça sorulan 5 soruya daha cevap verdi.

Sıkça sorulan 5 soruya yanıt

 

1 Vergi ödemesi ne olacak?

Haberin Devamı

Kurumlar Vergisi ödemesinin son günü olması nedeniyle tam kapanmanın ilk günü olan 30 Nisan 2021 Cuma günü kurumlar vergisi borcu ödemelerini yapmak üzere bankalara gidecek olan vergi mükellefleri vergi borcuna ilişkin tahakkuk fişi veya elektronik ortamda alınmış borç durumunu gösterir bilgi/belgeyi denetimlerde ibraz etmek ve şirket ile ödeme yapılacak banka güzergâhında kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

2 Şehirlerarası seyahat şartları neler?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak dönemde yapılacak her türlü şehirlerarası seyahat izne tabi tutulacak. Bu nedenle sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasından sonraya denk gelen seyahatler için de zorunlu hallerin varlığının olup olmadığına bağlı olarak seyahat izni alınması gerekecek.

Haberin Devamı

3 Yargı mensupları muaf mı?

Yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatların ve avukat stajyerlerinin; sokağa çıkma kısıtlaması süresince bulundukları şehir içinde ve zorunlu hallerde bürolarına, vekili bulundukları iş yerlerine, adliyelere, kolluk birimlerine, resmî kurumlara, noterliklere gitmeleri herhangi bir kısıtlamaya tabii değil.

4 Basın mensupları seyahat edebilir mi?

Turkuaz basın kartı sahibi olan basın mensuplarının görevleri gereği yapacakları şehirlerarası seyahatlerinde, kontrol esnasında turkuaz basın kartlarını ve kurumlarınca düzenlenen görev belgelerini ibraz etmek kaydıyla seyahat izin belgesi almalarına gerek bulunmamakta.

5 Seyahati zorunlu işler ne olacak?

Yürütülen faaliyetin doğası gereği şehirlerarası seyahati zorunlu olan ve genelgede muafiyet tanınan taşımacılık, kargo, lojistik, nakliye vb. faaliyetlerinde bulunan ve e-başvuru sistemi üzerinden görev belgesi almış olan şoför, muavin, hostes gibi görevlilerin, yük ve yolcu taşımacılığı yapılan araçlarla şehirlerarası seyahatleri için ayrıca seyahat izin belgesi almalarına gerek bulunmamakta.