Gündem Silahlar Emniyet deposundan çıktı

Silahlar Emniyet deposundan çıktı

20.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Ergenekon’ davasının temyiz duruşmasının sekizinci gününde sanık Dönmez, Emniyet Amiri Oktay’ın Gölbaşı, Zir Vadisi ve Poyrazköy kazılarında bulunan mühimmatın Emniyet’in Gölbaşı deposundan çıkarıldığını açıkladığını söyledi

Silahlar Emniyet deposundan çıktı

Emekli Yarbay Mustafa Dönmez, Genelkurmay’ın milyarlarca dolarlık malzemesinden sorumluyken 358 dolarlık mühimmat nedeniyle “Ergenekon örgütünün mühimmatçısı” olarak suçlandığını söyledi. Dönmez, Emniyet’in Gölbaşı deposundan çıkartılan seri numaraları aynı olan mühimmatların Gölbaşı, Zir Vadisi ve Poyrazköy kazılarında bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dönmez, bunu açıklayan Özel Harekat Dairesi eski Başkanı Behçet Oktay’ın intihar ettiğine inanmadığını söyledi. Dönmez, Gölbaşı’ndaki aramaya ilişkin basına brifing verilirken iki polisin boş bulunarak, bu mühimmatın başka yere de gönderilmesi konusunda konuştuğunun TÜBİTAK tarafından tespit edildiği iddiasında da bulundu.

“Ergenekon” davasının temyiz duruşmasında sekizinci gününde, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ndeki duruşmaya emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu bazı sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

358 dolarlık mühimmat

Duruşma, Kuvayı Milliye Derneği’nin kurucusu emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ’ın savunmasıyla başladı. Karadağ, “İddianameyi hazırlayanlar bugün vatana ihanetten yargılanıyor, meslekten atılmışlar, biz burada hâlâ konuşuyoruz. Yok sayılması gereken bu mahkemenin verdiği kararı ve gerekçelerini şiddetle reddediyorum. ABD’de yazılmış iftiralardır. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Sanık emekli Yarbay Mustafa Dönmez de,”Tutuklandığım zaman Genelkurmayın ikmal amiriydim, milyarlarca dolar malzemenin başındaki teknik subaydım ama beni 358 dolarlık mühimmatla Ergenekon mühimmatçısı yaptılar” diye konuştu. Suçlamaları çürütecek, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak nesnel delilleri olduğunu ifade eden Dönmez, mahkeme heyetine anlattıklarına ilişkin bazı görüntüler de izletti.

‘TÜBİTAK tarafından tespit edildi’

Emekli Yarbay Dönmez, Gölbaşı’ndaki aramaya ilişkin basına brifing verilirken iki polisin boş bulunarak, mühimmatın başka yere de gönderilmesi konusunda konuştuğunu ve bunun görüntülere yansıdığını anlatarak, bu konuşmanın gerçekliğinin TÜBİTAK tarafından tespit edildiği bilgisini paylaştı.
Mahkemede her duruşmada bunun üzerine konuştuğunu aktaran Dönmez, delil değerlendirmesinin mahkemede yapılmadığını savundu. Dönmez, kişisel verileri kaydetmekle de suçlandığını belirterek, Yalçın Küçük’ün bir kitabında yazdıklarını not aldığını, bunun da, “kişisel verileri kayıt altına aldığı” suçlamasına dönüştürüldüğünü ifade etti. Dönmez, hakkındaki hükmün bozulmasını, “kumpası” kuranlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.
‘Behçet Oktay açıkladı’
Dönmez, Zir Vadisi’ndeki mühimmat görüntülerinin ham halinde arama yapan polislerin, sözde delilleri aynen, daha önce Sapanca ve Gölbaşı’ndakine benzer şekilde elleriyle koymuş gibi bulduklarının görüldüğünü söyledi.
Zir Vadisi’nde bulunan mühimmattan sorumlu tutulduğunu aktaran Dönmez, “Bende bulunduğu iddia edilen mühimmat oradan oraya dolaştırıldı. Önce Gölbaşı’nda, sonra Zir Vadisi’nde, daha sonra Poyrazköy’de bulunduğu iddia edilen mühimmat aynıydı. Seri numarası, her şeyi aynı olan bu mühimmat bulundu. Mahkemede, ‘3 yerde bulunan mühimmatı bir araya getirin, bütün suçlamaları kabul edeceğim’ dedim. Yapamadılar” dedi.
Emniyet Amiri Behçet Oktay’ın, bu mühimmatın emniyetin Gölbaşı deposundan çıkarıldığını açıkladığını belirten Dönmez, Oktay’ın bu açıklamadan kısa süre sonra intihar ettiğinin söylendiğini, ancak buna inanmadığını dile getirdi.