09.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
ESRA ALUS İstanbul
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri Tufan Türenç ve Oktay Duran ile Hüsamettin Cindoruk, önceki gün Silivri Cezaevi’ne giderek Ergenekon davası hükümlüleri gazeteciler Tuncay Özkan, Deniz Yıldırım, Hikmet Çiçek, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nu ziyaret etti. Görüşmenin detaylarını Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç şöyle anlattı:
“Hepsi moralli olmaya çalışıyorlar kitap yazıyorlar. Tuncay’ın yeni kitabını konuştuk, karşılıklı kitap imzaladık. Tuncay toprağa basamadıklarından şikâyetçi. Basın Konseyi, Silivri Gerçeği diye bir kitap hazırlamıştı. Kitapta tüm tutukluların toprağa basamamak ve yeşili görememekten şikâyet ettikleriyle ilgili yazılar vardı. Bizim açık görüşlerimizde cezaevi müdürü yanımızda oturuyordu. Cezaevi müdürü bizim bu konuşmalarımızdan etkilenerek 1 No’lu Cezaevi’nde küçük bir bahçe yaptı. Ancak bu bahçe kapatılmış. Tuncay 2 aydır yine ayağının toprağa basmadığından şikâyet etti. Havuç ve bazı bitki ektikleri bahçeyi de Sedat Peker ile ilgili ‘Sedat Peker’in botanik bahçesi’ başlıklı haberin çıkmasının ardından kapatılmış. Özkan bu durum için ‘Cennetimi kaybettim’ değerlendirmesini yaptı.”
‘Bilgisayar kısıtlanabilir’
Hikmet Çiçek’in ve Deniz Yıldırım’ın yakında kitaplarının çıkacağını belirten Türenç, Prof. Dr. Alemdaroğlu’nun ilk kez kendisini basından birilerinin ziyaret etmesi nedeniyle mutlu olduğunu aktardı. Türenç ayrıca Fatih Hilmioğlu’nun sağlık durumunun hayli kötü olduğunu ve renginin de sarıya döndüğünü söyledi.