Gündem Silivri'de 'beton loca' tartışması! ‘Yasal değil, burası halka açık bir alan’

Silivri'de 'beton loca' tartışması! ‘Yasal değil, burası halka açık bir alan’

21.07.2023 - 11:24 | Son Güncellenme:

Silivri Selimpaşa'da oturanlardan bazıları, sahilde kayalıkların üzerine bölüm bölüm beton dökerek kendilerine ait alanlar oluşturdu. Dökülen betonların üzerine isim de yazıldı. Plajı kullananlar ise beton dökenlerin şezlong ve şemsiyelerini sabitleyerek adeta loca oluşturmasına tepki gösterdi. Beton dökenler kayalıkları bahane ederek kendilerini savundu.

Silivride beton loca tartışması ‘Yasal değil, burası halka açık bir alan’

Silivri, Selimpaşa'da bulunan Duruman sitesi sakinleri, dalgaların site duvarına zarar vermemesi için yapılan dalgakıran yüzünden denize giremeyince çözümü kayaların üzerine beton dökmekte buldu. İddiaya göre şahsi olarak beton dökerek, şezlong ve şemsiyelerini sabitleyen masa ile sandalye koyan site sakinleri yüzünden sahile gelenler denize girecek yer bulmakta sıkıntı çekiyor.

Haberin Devamı

Kayalıkların üzerine beton dökenler "Kayalıklardan denize giremiyoruz, çocuklarımız ve yaşlılarımız düşüyor. Onun için yaptırmak zorunda kaldık" derken tepki gösterenler ise "Beton döküp sahipleniyorlar, burada bizim de hakkımız var" diye konuştu. Sahilde beton dökme tartışması çıktı.

Silivride beton loca tartışması ‘Yasal değil, burası halka açık bir alan’

'YASAL DEĞİL, BURASI HALKA AÇIK BİR ALAN'

Site sakini Yasemin Ersoy, "Ben 33 senedir bu sitede oturuyorum. Eskiden burası kumsaldı ve çok güzeldi. Sonradan burasını bu hale getirdikleri için hem yaşlılarımız hem gençlerimiz gerçekten bu kayaların üzerinden geçmekten zorlandı. Yaşlılarımızdan kolunu bacağını kıranlar oldu. Çocuklardan burunlarını yaralayanlar oldu. Aynı zamanda burası da bataklığa dönüştü. Tabi ki insanlar kendileri rahat girebilmek için betonlar döktüler. Ben bir kadın olarak betonda bir erkek yatıyorsa veya oturuyorsa ben oradan rahatlıkla girip çıkamam. Yasal da değil, burası halka açık bir alan, dolayısıyla betonu bende döksem yasal bir şey değil. Gelip burayı kapatsalar veya başka bir şey yapsalar haklılar" dedi.

Haberin Devamı
1/15

2/15

3/15

4/15

5/15

6/15

7/15

8/15

9/15

10/15

11/15

12/15

13/15

14/15

15/15

'ÇOCUKLARIMIZ, YAŞLILARIMIZ BURADAN GİREMİYOR'

Çocukları için beton döküp, merdiven koymak zorunda kaldığını söyleyen Varol Kaya ise "Beni dün birisi şikayet etmiş, gidip ifademi verdim. Çocuklarımız, yaşlılarımız buradan giremiyor. Bizde mecburen beton döküyoruz, döktüğümüz yere de merdiven koyuyoruz. Kendi aramızda para topladık ve bu merdivenleri biz koyduk. Yani belediyenin hiçbir katkısı olmuyor bize. Kaç kere dilekçe yazdık, çekerseniz görürsünüz. Burası bataklığa döndü, çöplerde var gelip toplayan yok. 2020 yılından beri kaç kere dilekçe yazdım ama kabul edilmedi. Bende kendi imkanlarımla beton döküp merdiven koydum. Benim oğlum 2 sefer düştüğü için kafasını yardı ve ameliyat geçirdi. Komşularımızdan da bileği kırılan bacağı kırılanlar var. Bizde halkımız rahat girebilsin diye beton döküp merdiven koyduk bu kadar. Kimseye izin vermediğimiz diye bir şey yok, herkes girebilir. Bakın kim engel koyuyor, yalan söylüyorlar. Tamam, sandalyeler var. Oraya koymasak başka yere koyacağız. Fark eden bir şey yok, merdiveni biz halk için koyduk. Kimse kimseye girme diyemez, çünkü burası halka açık bir yer" dedi.

Haberin Devamı

Aynı sitede oturan Cihan Ertan ise "Ben de burada oturuyorum. Herkes böyle beton döküyor sonra diyorlar ki 'burası bizim'" diye konuştu.