Gündem Silopi’de teröristler etek giyerek kaçmak istedi

Silopi’de teröristler etek giyerek kaçmak istedi

09.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Silopi’de kadın eteği giyip vatandaşların arasına karışıp kaçmaya çalışan 58 terörist yakalandı. PKK’lıların birbirini kolayca tanımak için aynı renk elbise ya da etek giydiği de ortaya çıktı

Silopi’de teröristler etek giyerek kaçmak istedi

Hendek ve barikatlara karşı operasyon yürütülen ilçelerden Şırnak Silopi’de, vatandaşların arasına karışarak kaçmaya çalışan 58 PKK’lı terörist yakalandı. PKK’lıların bir bölümünün etek ve elbise giyerek halkın arasına karışıp kaçmaya çalıştığı belirlendi. PKK’lıların birbirini tanıyabilmek için aynı renk ve desende kadın elbisesi ya da eteği giydiği de tespit edildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, operasyonlara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Şırnak Silopi’de güvenlik güçlerince oluşturulan kontrol noktasında, vatandaşların arasına karışarak kaçmaya çalışan 58 terörist yakalandı. Güvenlik kaynakları yakalananlardan 10-12’sinin etek ve elbise giydiğini tespit etti. Bu PKK’lıların birbirini tanıyabilmek için aynı renk ve desende etek ya da elbise kullandığı da tespit edildi.

Silopi’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 95’e ulaştı. Cizre’de toplam 221, Diyarbakır Sur’da 68 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Böylece toplam sayı 384’e yükseldi.

15 el yapımı patlayıcı

Silopi’deki operasyonda 15 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda yedi av tüfeği, 112 av tüfeği fişeği, 2 bombaatar mühimmatı, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış dört tüp, bir telsiz şarj cihazı, silah bakım malzemesi, üç gaz maskesi, 18 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir pusula, bir dürbün, çok miktarda ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.