Gündem Silvan’da 1 korucu şehit

Silvan’da 1 korucu şehit

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Silvan kırsalında PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada güvenlik korucusu Kemal Kırık şehit oldu. Kırık, dün son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı. Karadeniz bölgesinde ise JÖPER timleri terörist avında...

Silvan’da 1 korucu şehit

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, güvenlik korucusu Kemal Kırık şehit oldu, 1 korucu da yaralandı. Şehit Kırık, ilçeye bağlı Obaşılar köyünde toprağa verilirken, çatışmanın ardından takviye birliklerin gönderildiği bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor.

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerinin Silvan ilçesi baraj üs bölgesinde yürüttüğü terör operasyonu sırasında, dün sabaha karşı PKK’lı teröristlerle temas sağlandı. Çıkan çatışmada yaralanan 2 güvenlik korucusu helikopterle bölgeden alınarak Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan koruculardan Kemal yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer güvenlik korucusunun ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Şehit güvenlik korucusu için ilk tören 7’nci Kolordu Komutanlığı’nda düzenlendi. Ardından memleketi Onbaşılar köyü Dorukardı mezrasına getirilen şehit için burada düzenlenen törene ailesi, mülki ve idari amirler, komutanlar ve köylüler katıldı. Dorukardı Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası şehit Kırık’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. Şehit korucunun cenazesi, köy mezarlığında gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Haberin Devamı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, töreninin ardından şehidin ağabeyi Abdulselam Kırık’a, Türk bayrağı ve şehitlik beratı verdi.

Yazarlar