Gündem ‘Şimdi hedefim olimpiyat şampiyonluğu’

‘Şimdi hedefim olimpiyat şampiyonluğu’

04.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Boksör Erivan Barut, Tokyo’da düzenlenen K-1 Ring of Venüs gecesinde yenilgisiz olan Japon rakibi Takanashi’yi yenerek yeni bir başarıya imza attı. Birçok şampiyonluğunun yanı sıra Kick Boks Dünya Kupası Şampiyonu da olan Erivan’ın yeni hedefi olimpiyat madalyası.

‘Şimdi hedefim olimpiyat şampiyonluğu’

Çiğdem Yılmaz - Erivan Barut, Tokyo’da düzenlenen K-1 Ring of Venüs gecesinde yenilgisiz olan Japon rakibi Iiho Knuckle Takanashi’yi yenerek tarihi bir başarıya imza attı. Geçen mayıs ayında da Kick Boks Dünya Kupası Şampiyonu olan Erivan ile hedeflerini konuştuk.

Haberin Devamı

Ezici üstünlükle...

Erivan Barut, Tunceli’ye bağlı Batman Köyü’nde yaşayan Barut ailesinin 3 kızından biri. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan bu yıl mezun olan 22 yaşındaki Barut, 2016’da karıştığı bir kavga sonrası antrenör Gürsel Tayam ile tanıştı. Tayam sayesinde Uzak Doğu sporu kick boksa öğrenmeye başladı. Son 6 yıldır hem spor salonunda hem de köylerinde araç lastikleriyle oluşturdukları parkurda antrenmanla yarışmalara hazırlanan Erivan Barut, bunun karşılığını da aldı. K-1 organizasyonunda yenilgisiz rakibi Iiho Knuckle Takanashi’yi ezici üstünlükle eleyip, şampiyon oldu. Erivan’ın maçını Türkiye’nin Japonya Büyükelçisi Korkut Güngen de izledi. Önceki gün Türkiye’ye dönen Barut kick boks serüvenini ve şampiyonluğunu Milliyet’e anlattı:

Haberin Devamı

Üstüne Güneş doğmuyor

“2016 yılları sonunda bir olay olmuştu. Orada kavga ederken Gürsel hocamla tanıştık. Ondan sonra da kick boksa başladım ve çok da sevdim. Köyde yaşayan biriyim. Her sabah Güneş doğmadan kalkıp, dağlarda koştum. Akşamları her gün yarım saat köyden merkeze yürüdüm ve orada 2-2.5 saat antrenman yaptım. Bununla da yetinmedim. Çalışabileceğim bir alan yaratmam gerekiyordu ve köyde yaşıyordum. Kullanılmayan araba lastiklerini evimizin bahçesinde toplayıp kendime çalışma alanı oluşturdum. 6 yıldır bu tempoda aynı disiplinle çalışmaya devam ediyorum ve bu 6 yıl içerisinde birçok şampiyonluk elde ettim.

İnandım ve güvendim

Kick Boks Dünya Kupası’nı geçen mayıs ayında kazandım. Şimdiyse Japonya’dan şampiyonlukla döndüm. Bu hem ben hem de ülkem adına bir gurur. Çünkü, Tokyo’da düzenlenen K-1 Ring of Venüs’e Türkiye’den çağılan ilk kadın sporcuyum. Karşımdaki rakibim de şimdiye kadar çıktığı hiçbir maçta yenilgi almamış Iiho Knuckle Takanashi’ydi. Hiç yenilgi almadığını biliyordum ancak kendime de inanıyor ve güveniyordum. Bu güvenle çıktım ve 3 raundun 3’ünü de kazandım. Hedefimde olimpiyat şampiyonluğu var bunu da başaracağıma inanıyorum.

Desteğe ihtiyacım var

Küçük bir köy evinde 3 kız kardeşi, babam çiftçilik yaparak okuttu. Üçümüz de bu yıl farklı üniversitelerde mezun olduk. Ailemiz her zaman yanımızda ve en büyük destekçimiz. Bu sporu yaparken de en büyük destekçim ailem oldu. Bu sporu yapıyorum ancak herhangi bir yerden maddi bir destek almıyorum ve bağlı olduğum bir kulüp yok. Zor şartlar altında bu sporu yapmaya çalışıyorum. Ben ve benim gibi bu sporu yapanların da desteğe ihtiyacı var.”

Haberin Devamı

‘Şimdi hedefim olimpiyat şampiyonluğu’

Erivan Barut, yenilgisiz Japon rakibi Iiho Knuckle Takanashi’yi yenerek Kick Boks Dünya Kupası Şampiyonu oldu.

‘Şimdi hedefim olimpiyat şampiyonluğu’

 

Boks, Kick Boks ve Muaythai branşlarında milli sporcu olan Erivan Barut, olimpiyat şampiyonluğu için desteğe ihtiyacı olduğunu söylüyor. 

Altı yıla şampiyonlukları sığdırdı

2022 Boks Avrupa Şampiyonu

2022 Türkiye Boks Şampiyonu

2022 Kick boks Dünya Kupası Şampiyonu

2022 Muaythai Avrupa Şampiyonu

Uluslararası Özbekistan Kick Boks Şampiyonu 2 defa

Türkiye Kick Boks Şampiyonu

Muaythai Avrupa Kupası Şampiyonu

Üniversiteler arası Türkiye Boks Şampiyonası

Muaythai Avrupa Şampiyonu

Haberin Devamı

Profesyonel İspanya Muaythai Şampiyonu

Profesyonel Türkiye K1 Şampiyonu