Gündem Şişli benim kalbim yürüdüğüm yol

Şişli benim kalbim yürüdüğüm yol

13.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yapılacak projelerle Şişli’yi yeniden marka haline getireceğini belirten CHP Şişli Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Sarıgül, “Şişli modeli yepyeni projelerle geliyor. 24 saat aralıksız çalışan bir belediye olacağız, Şişli halkının yararına olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız” dedi.

Şişli benim kalbim yürüdüğüm yol

Şişli için düşündüğü yeni proje ve vaatlerini Milliyet’e değerlendiren Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Sarıgül, “Şişli benim kalbim. İlçemizin sönen ışığını yeniden aydınlatacak, yurttaşlarımızın yüzlerini yeniden güldüreceğiz. Şişli, kentsel gelişimi ile lokasyon değeri ülkemizin en güçlü ilçesi olacak” diyerek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

- Doğma büyüme Şişlilisiniz, kendinizden biraz bahseder misiniz?

Çocukluğum ve gençliğim Şişli’de geçti. Eğitim hayatım da hep Şişli’de geçti. Talatpaşa İlkokulu, Şişli Ortaokulu, Zincirlikuyu İSOV Meslek Lisesi ve Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde okudum. Siyasi hayatımda da Gençlik Kolu, ilçe başkanlıkları yaptım, İl yönetimlerinde görev yaptım. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkalık Divanıyla en genç Milletvekili oldum, belediye başkanı oldum. Bu yüzden Şişli benim yürüdüğüm yol, Şişli benim kalbim.

- Neden başka bir ilçe değilde, Şişli’den adaysınız?

Şişli’de daha önce görev yaptığım süre içerisinde her defasında rekor sayılacak bir oyla seçimi kazandık. Bu süre içerisinde Şişli’ye çok sayıda kalıcı eser kazandırdık. Bazılarını burada hatırlatmak isterim: 16 derslikle hizmet veren 27 okulumuzu yıkarak, yerlerine her biri 50 derslikli, depreme dayanıklı, teknolojiyle donatılmış okullar inşa ettik. Türkiye’de ilk emekliler evini yaparak hizmete açtık. Anadolu kökenli yurttaşlarımızın cenazelerini memleketlerine ulaştırmak için ilk uygulamayı başlattık. Gururla söylüyorum; bu ilçenin her köşesinde bir eserimiz var, emeğimiz var. Mevcut yasalara göre belediyelerin görevi olmayan bir çok ihtiyacı da görev bildik ve karşıladık.

Haberin Devamı

‘Yeni Şişli diyoruz’

Aylardır sokakları dolaşıyorum, vatandaşlarla dertleşiyorum. “Neden bırakıp gittin” diyorlar. Yaptığımız hizmetlerin devamını istiyorlar. Gittiğim her sokakta binlerce kişi toplanıyor her ziyaretimiz bir mitinge dönüşüyor. Ben de yeniden aday olurken bu sese kulak verdim. Ben ve arkadaşlarımı yeniden yollara düşüren, yeniden Şişli dedirten, halkın talebi ve isteğidir. Ben bu talebe asla kayıtsız kalamam. Bunun için yeniden Şişli diyoruz ve yeni Şişli diyoruz.

‘Şişli’den hiç kopmadım’

- Uzun süredir sizi sahada göremiyorduk, neler yaptınız bu süreçte. Ve en önemlisi Şişli’ye hizmet vermeyi özlediniz mi?

48 aydır sokaklardayız. Şişli’nin 25 mahallesinde, bütün sokaklarında 600 arkadaşımla örgütlenme modeli oluşturduk. Yaz boyunca yurttaşlarımızın köylerine kadar gittik. Siirtliler, Bitlisliler, Ordulular, Sivaslılar, Erzincanlılar ve Çorumlular ağırlıklı olmak üzere 175 tane köyü dolaştım, oradaki Şişli yurttaşlarımla beraber oldum. Aslında Şişli’den hiç kopmadım, her bayramda Şişlilerle bir araya geldim. Özellikle acı günlerinde yanlarında olmaya çalıştım. Çünkü belediye başkanının 24 saat kentini yaşaması lazım. Siyasi hayatım boyunca hiçbir zaman seçimden seçime sokağa çıkmadım. Ben seçimi kazandığım günün ertesinde yeniden çalışmaya başlarım. Geçmişte yaptığımız hizmetleri yurttaşlarımız takdir ediyorlar, takdir ettikleri için de bizimle çok güzel temasları var. Her gittiğimiz kapı bize büyük bir şevkatle, büyük bir mutlulukla açıldı. Sabah 06.00’dan itibaren sokaktayız. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnafımızın yanında olmaya çalışıyorum, taksi duraklarımızı ziyaret ediyorum. Sivil toplum örgütlerimizle, mahalle muhtarlarımızla, derneklerimizle bir araya geliyorum. Yeni Şişli için ortak akıl geliştirmeye önem veriyorum. Emeklilerimizi, kadınları dinliyorum. Çünkü sorunlara birlikte çözüm bulacağız. İlk günkü heyecanla sahadayım. Hafta sonları derneklerimizi ziyaret ediyoruz. Gittiğimiz yerler bir miting alanına dönüşüyor. Bu ziyaretlerde bir özlemi, bir bekleyişi görüyorum.

Haberin Devamı

- Şişli için düşündüğünüz yeni proje ve vaatlerinizden biraz bahseder misiniz?

Haberin Devamı

Heyecan yaratacak birçok yeni projeyle dönüyoruz; bunları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Burada birkaçından ana hatlarıyla söz edebilirim. Eğitim ve sağlık yine en başta ele alacağımız alanlar olacak. Gençlerimizin istihdamına yönelik projelerimiz var. Çünkü işsizlik en büyük sorun. Çalışma hayatına başlayacak olan gençlerimizi, bölgemizdeki işyerleri, holdingler, bankalar, fabrikalar ve diğer sektörlerle buluşturacak projeler hazırlıyoruz. Doğada yaşayan canlılarla ilgili hayvan rehabilitasyon ve konaklama merkezi yapacağım. Şişli bölgesinde yaklaşık 17 bin kedi ve köpek var. Bunların bakımları çok önemli. “Kısırlaştır Yerinde Yaşat”, “Kap Bizden Su Sizden” projelerini hayata geçirmiştik. Şimdi Şişlili bir vatandaşımız bir yere tatile gitmek istiyor. Kedisini ya da köpeğini bırakabileceği yer yok. Yapacağımız “Hayvan Oteli” projesiyle Şişlili vatandaşlarımız bu sıkıntısından ücretsiz bir şekilde kurtulacak.

Haberin Devamı

‘İstanbul’un en değerli yeri olacak’

- Şu anda neredeyse bütün ilçelerde kentsel dönüşüm çalışmaları var. Sizin de Şişli’de böyle bir projeniz olacak mı?

Kentsel dönüşüm yerine kentsel gelişim olarak adlandırdığımız, kentin çehresini değiştirecek ve yeşil alanları artıracak uygulamalarımız olacak. Bunlar Şişli’nin sosyo-kültürel ve ekonomik değerini yükseltecek. Kentsel gelişimi sağlayan en öncü ilçe biz olacağız. Özellikle İzzetpaşa Mahallesi’nden başlayacağız ve buralarda yepyeni bir Şişli yaratacağız. Nişantaşı ve Teşvikiye bölgelerine yeniden eski prestijini kazandıracağız. Yeni Şişli büyük bir mutlulukla, şefkatle, heyecanla yola çıktı geliyor. Doğasıyla, çevresiyle, çocuk parklarıyla yeni Şişli lokasyon olarak İstanbul’un en değerli yeri olacak.

- Türkiye’de ilk gezi, cenaze ve düğünlere araç gönderen belediye başkanısınız. Vatandaşlardan aldığınız geri dönüşler nasıl?

Bugüne kadar 11 bin 718 tane düğün, nişan ve söze katılmışım. Aşağı yukarı 8 bin 618 tane cenazeye katıldım. Hepsine katılmaya özen gösteriyorum çünkü, belediye başkanı makamında oturmamalı yurttaşlarıyla beraber olmalı sorunlarını bilerek , takip etmeli. Yurttaşlarım beni tekrar göreve çağırıyorsa bunun nedeni yaptığımız çalışmalardan mutlu olmalarıdır.

- Yola eski kadronuzla mı devam edeceksiniz, yoksa yeni bir ekip çalışmanız olacak mı?

Ekipleri değiştirme mantığını çok fazla doğru bulmuyorum. O ekibe alışıyorsunuz, o ekip de sizin enerjinize alışıyor. Benim bu başarımda ekibimin büyük katkısı var. Arkadaşlarımızın büyük bir bölümü görevine devam edecek. Ufak takviyelerle yeni ve genç arkadaşlarımızı da ekibimize dahil edeceğiz.

Şişli benim kalbim yürüdüğüm yol

Mustafa Sarıgül, seçildiği takdirde Şişli’de gerçekleştireceği yeni projeleri Eren Aka’ya anlattı.

‘Bakkal Amca’ geri geliyor

- Şişli çok metropol bir ilçe. Trafik ve otopark problemleriyle ilgili bir çözümünüz olacak mı?

Saatleri kesinlikle değiştireceğiz. Gece 12.00 ile 04.00 arası Şişli’ye tek bir kamyon giremeyecek. Üç sıra, dört sıra parklanmayı önlememiz lazım. Trafik sorunu için de alt geçit çalışmalarımız olacak. Bir de Şişli bölgemizdeki bakkalara çok büyük önem vereceğim ve ilçemize “Bakkal Amca” geri gelecek.

- Maslak ve Ayazağa’daki gökdelenlerin sizin döneminizde yapıldığı iddia ediliyor. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

İstanbul kenti planlanırken, eski İstanbul korunmalı bir tanede gökdelen bölgesi yapılmalı ve gökdelenler sadece oraya dikilmeliydi. Bu kararların bütün siyasi partilerin bir araya gelerek birlikte alması lazım. Ben yaptım oldu mantığı doğru birşey değil. Fakat bu izinlerin çoğu büyükşehirlerden geçiyor.

‘Hedefimiz rekor oy’

- Son olarak sizi CHP’den aday göstermezlerse, ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Böyle bir şeyi düşünmek dahi istemiyorum. Beş sene önce Türkiye’nin en kıymetli yerini dürüstlüğüme, belediyedeki başarıma, yerel yönetimlerdeki Şişli örneğine ve bunun getirdiği sevgiye dayandırarak İstanbul’u bana emanet eden Cumhuriyet Halk Partisi, neden kendi ilçemi bana emanet etmesinki. Ben Şişli’den Büyükşehir’e ve diğer ilçelere de çok önemli katkılarda bulunacağıma inanıyorum. Şişli geçmişte nasıl tüm Türkiye’nin örnek aldığı bir yerel yönetim modeli olduysa, şimdi bu modeli daha da gelişrirerek Şişli’yi yeniden marka yapacağız. 24 saat aralıksız çalışan bir belediye olacağız, Şişli halkının yararına olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız. Şişli’de geçmişte olduğu gibi rekor oy alacağımıza inanıyorum.

Şişli benim kalbim yürüdüğüm yol

Şişli yeniden aydınlanacak

- Siz belediyeyi bıraktıktan sonra Şişli’de neler değişti?

Ben düne değil geleceğe bakıyorum. Ancak şunu söylemek isterim ki, Şişli daha önce çekim merkeziydi şu anda ışıkları söndü. Biz Şişli’nin ışıklarını yeni baştan yakacağız. Şişli İstanbul’un tanıtımına çok önemli katkılarda bulunurdu. Mesela yılbaşlarında binlerce insan Şişli’ye gelir burada yeni yıla girerdi. O gece bütün uluslararası kanallar gelir Türkiye’den Şişli’yi gösterirlerdi. Şu anda Şişli’nin adı da sanı da konuşulmuyor. Kısmet olursa ışıkları sönen Şişli’yi yeniden aydınlatacağız.

‘Şişli Kent’ kuracağız

- Belediye başkanlığınız döneminde Şişli’deki bütün okul ve amatör spor kulüpleri için yatırımlar yaptınız. Tekrar seçildiğinizde bu konuyla ilgili yeni çalışmalarınız olacak mı?

Geçmişte bütün okulları yıkıp, yeniledik. 12 derslikli okulları 50 derslikli hale getirdik. Şimdi okullarımıza ekonomik kaynak aktarmamız lazım. 1 Nisan’dan itibaren hiçbir veli okullara bir tek kuruş ödeme yapmayacak. Bütün okulların finansman durumunu çözeceğim. Şişli’de bulunan 67 bin öğrencimizi Uludağ’a, Kumburgaz’a, Yalova’ya götüreceğim. Onlara liderlik eğitimi vereceğim. Şişli’de öğretmenlerimiz için de Şişli Kent kurmayı düşünüyorum. Şişli Kent’te yaklaşık 6 bin 500 daire olacak. En büyük hedefim 110 m2, 20 yıl vadeli sembolik rakamlarla öğretmen arkadaşlarımızı ev sahibi yapmak. Şişli’de bulunan kiliselere, sinegoglara ve cem evlerine de destek olmak istiyorum.

En donanımlı doğum hastanesi olacak

- Şişli’de yaşayan kadın ve çocukların yaşam kalitesini yükseltmek için neler yapılacak?

Kadınlarımıza çok önem veriyorum. Buradan onlara müjde vermek istiyorum; Türkiye’nin en modern, en donanımlı kadın sağlığı ve doğum hastanesini Şişli’de yaparak hizmete açacağız. Bu hastane sosyal güvencesi olmayan yurttaşlarımıza tamamen ücretsiz hizmet verecek. Şişlili kadınlarımız adeta beş yıldızlı otel ayarında yapılacak hastanemizde doğumlarını gerçekleştirecek. Seçimden hemen sonra temelini atmayı planlıyoruz.

Şişli'de neler yaptık?

- 27 yeni okul

- Modern sağlık merkezleri

- Açık ve kapalı spor kompleksleri

- Derviş Eroğlu Kültür Merkezi

- Nazım Hikmet Kültür Merkezi

- Cemil Candaş Kültür Merkezi

- Her mahalleye modern taksi durakları

- Mahalle Muhtarlık binaları

- Emekliler için sosyal tesisler

- Şişli Öğretmen Evi

- Van Öğretmen Evi

- Kadın konaklama merkezleri

- Kadın spor merkezleri

- Alzheimer Gündüz Bakım Evi

- 67 bin çocuk için liderlik kampları

- Down sendromlu çocuklar için Down Cafe

- Edirne Selimiye Camii, Konya Mevlana, Çanakkale Şehitliği, Anıtkabir, Bursa Uludağ’a inanç ve kültür gezileri