Gündem Sivas, Tekirdağ ve Tokat'ta sahur saat kaçta? | Sivas, Tekirdağ ve Tokat'ta iftar vatki ne zaman?

Sivas, Tekirdağ ve Tokat'ta sahur saat kaçta? | Sivas, Tekirdağ ve Tokat'ta iftar vatki ne zaman?

05.05.2019 - 23:19 | Son Güncellenme:

Hayırlı Ramazanlar... İslam aleminin büyük bir heyecanla beklediği Ramazan ayına bu gece merhaba diyeceğiz. Peki Sivas, Tekirdağ ve Tokat'ta sahur saat kaçta yapılacak ve iftar vakti ne zaman?

Sivas, Tekirdağ ve Tokatta sahur saat kaçta | Sivas, Tekirdağ ve Tokatta iftar vatki ne zaman

11 ayın sultanı Ramazan bu gece itibariyle başlıyor. Yurdumuzun dört bir yanındaki milyonlarca inanan vatandaşımız bu gece ilk sahur için uyanacak. Peki Sivas, Tekirdağ ve Tokat'ta sahur saat kaçta ve iftar ne zaman yapılacak?

SİVAS İMSAK VE İFTAR VAKİTLERİ

Ramazan'ın ilk günü İmsak : 03:42, İftar: 19:37

TEKİRDAĞ İMSAK VE İFTAR VAKİTLERİ

Ramazan'ın ilk günü İmsak : 04:15, İftar: 20:18

TOKAT İMSAK VE İFTAR VAKİTLERİ

Ramazan'ın ilk günü İmsak : 03:42, İftar: 19:40

2019 İMSAKİYE İÇİN TIKLAYINIZ

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:
“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

Yazarlar