Gündem ‘Siyasete espri getirmişti’

‘Siyasete espri getirmişti’

01.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Yardımcısı, Eski SHP Genel Başkanı ve Eski CHP Onursal Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı.

‘Siyasete espri getirmişti’

Anma törenine İnönü’nün eşi Sevinç İnönü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İnönü’nün yeğeni Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve CHP’li milletvekilleri Barış Yarkadaş, Ali Şeker ile HDP Milletvekili Celal Doğan katıldı.

Haberin Devamı

Anma töreninde ilk olarak Kuran okundu. Ardından Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü bir konuşma yaptı. İnönü, “Amcam özel bir insandı. Bir keresinde sorum ’nasıl böyle hazır cevap oluyorsunuz?’ diye. O da, ’ben karşımdakini dinlerim, konuşulanları dinlerim’ dedi. Dinlemesini öğrenmemiz lazım, bu çok önemli bir şey” dedi.

Kılıçdaroğlu ise İnönü’yü önce bir bilim insanı olarak tanıdığını belirterek “Daha sonra politikacı olarak tanıdım. Siyasete yeni bir hava getirdiğini hepimiz biliyoruz. Espriyi getirmişti siyasete, hoşgörüyü getirmişti. Kendisinden aslında çok şey öğrendim” diye konuştu. Anma töreninin ardından lokum ve gül suyu ikram edildi.

Yazarlar